Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Parker Hannifinin PCH-verkkoportaali tarjoaa tehdasautomaatiomarkkinoille uuden lähestymistavan Ethernet-tiedonsiirtomoduuleihin

24.05.2023 11:00

PCH-Portal_zm.jpg

Parker Hannifin, maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologian tuotteiden ja järjestelmien valmistaja, julkaisee PCH-verkkoportaalin Euroopan markkinoille. Tuote on uusi lähestymistapa Ethernet-tiedonsiirtomoduuleille, ja se uudistaa ja mullistaa koneiden I/O-arkkitehtuurin.

Teollisuus 4.0- ja IIoT-pohjaiset teollisuusverkot hyödyntävät Ethernet-protokollia ja IO-Link-viestintää yhä enemmän, minkä ansiosta PCH-verkkoportaali voi auttaa minimoimaan koneiden kustannuksia sekä käynnistys- ja seisokkiaikoja tehdasautomaation markkinoilla.

Ethernet-tiedonsiirtomoduuli vastaa käyttäjän vaatimuksia koneen koko käyttöiän ajan suunnittelusta ja integroinnista aina tuotannon ja ylläpidon vaatimuksiin asti. Useimmat nykyiset ratkaisut ovat rakenteeltaan modulaarisia ja mitoiltaan vaihtelevia, mutta PCH-verkkoportaali integroi konfiguraationsa monipuolisuuden yhteen kompaktiin pakettiin ja erottuu näin markkinoilla.

Toisen tärkeän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat hyödyntää IO-Linkiä ja siten laajentaa yhteyksiä etä-IO-järjestelmiin ja vähentää langallisia yhteyksiä. IO-Linkin joustavuus mahdollistaa myös liitäntäportin määrittämisen digitaaliseksi tuloksi (DI), digitaaliseksi lähdöksi (DO) tai IO-Link-pääportiksi. Tämä tuo lisäarvoa sovelluksiin, joihin sisältyy materiaalinkäsittelyjärjestelmiä, ajoneuvon runkokokoonpanoja, teollisia kokoonpanolinjoja, robottien tarttujia (end-of-arm tooling, EOAT) ja muita automaattisia teollisia varusteita.

PCH-verkkoportaalin hajautetut I/O- ja IO-Link-pääportit tasoittavat tietä optimoidulle konearkkitehtuurille ja korkeamman tason konfiguroitavuudelle osana Parker Hannifinin kenttäväylä-/teollisuusverkkotarjontaa. Ne ovat yhdistettävissä Parkerin H-sarjan viiden koon ISO-venttiileihin.

PCH-verkkoportaali voi viestiä monien teollisuussäätimien kanssa, sillä se tukee EtherNet-/IP-, PROFINET-, Modbus TCP- ja EtherCAT-protokollia. Tämä ominaisuus tekee siitä ihanteellisen ratkaisun moniin joustavan valmistuksen sovelluksiin, kuten muun muassa silloin, kun koneen vaihdot ovat yleisiä, kun PLC:t eivät aina ole käytettävissä tai kun tuotantotilan esteet tekevät asennuksesta, konfiguraatiosta ja vianmäärityksestä aikaa vievää.

Koneensuunnittelun muuttaminen on helppoa konfiguroitavan I/O:n, PNP-/NPN-virtapiirikytkentöjen ja kussakin portissa olevan IO-Linkin ansiosta. Sisäänrakennetut ohjelmointitoiminnot (kuten värähtelyn eston ajastimet ja aikaleimatut rullaavat 40-virheet, varoitukset ja tapahtumalokit) helpottavat vianmääritystä ja integrointia myös kokemattomille ohjelmoijille. Käyttäjät voivat konfiguroida ja suorittaa vianmäärityksiä kannettavan tietokoneen, tabletin tai puhelimen kautta käyttämällä suojattua ja lukittavaa Bluetooth®-yhteyttä.

”Olitpa sitten koneiden kustannuksien minimointia tavoitteleva järjestelmäintegroija, lyhempiä käynnistysaikoja etsivä ohjaussuunnittelija tai lyhempiä käyttökatkoja toivova huoltoammattilainen, PCH-verkkoportaalin tarjoamat intuitiiviset käyttöliittymät, joustava suunnittelu ja virtaviivaistettu vianmääritys tuovat projektiisi lisäarvoa”, sanoo Patrick Berdal, European Product Manager, Parker Electric Motion & Pneumatic Division. ”Euroopan tehdasautomaatiomarkkinoilla toimivat yritykset auttavat tällä hetkellä tuotantotiloja siirtymään tulevaisuuden tuotantolaitoksiin. PCH-verkkoportaalin avulla tämä prosessi voi hoitua helpommin, nopeammin ja kustannustehokkaammin.”

PCH-verkkoportaalia voidaan käyttää –15 ... +49 °C:n lämpötiloissa. Sen IP65-luokitellun, hitsausroiskeita kestävän kotelon sisällä on konfiguroitavat IO-Link-pääportit, mikä valmistelee koneet tulevaisuutta varten verkkoarkkitehtuurien muutoksiin.

Lue lisää PCH-verkkoportaalista osoitteesta https://ph.parker.com/fi/fi/pch-network-portal.

Katso PCH-verkkoportaalin tuotevideo täältä.

31.05.2023 11:11Manufacturing Performance Days kokoaa teollisuuspäättäjät Tampereelle
31.05.2023 11:00Valmet toimittaa Valmet IQ -vianilmaisujärjestelmän Ahlstromille Ruotsiin
29.05.2023 11:00Xamk syventää yhteistyötään alueellisten veturiyritysten kanssa
27.05.2023 16:00Kuljetus 2023 -suurtapahtumassa yli 13 000 kävijää
27.05.2023 11:00Parkerin juomien annosteluun tarkoitettu teknopolymeeriventtiilisarja mahdollistaa nopean asennuksen sekä kunnossapidon ilman työkaluja
26.05.2023 22:30KATSO TÄSTÄ ERIKOISLÄHETYS KULJETUS 2023 NÄYTTELYSTÄ - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus ja metsäalan tuoreet kuulumiset
24.05.2023 11:00Parker Hannifinin PCH-verkkoportaali tarjoaa tehdasautomaatiomarkkinoille uuden lähestymistavan Ethernet-tiedonsiirtomoduuleihin
23.05.2023 8:00Teollisuuden tuottajahinnat laskivat vuoden 2023 huhtikuussa 0,3 % vuoden takaisesta
19.05.2023 20:00KATSO TÄSTÄ 12.5. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa maarakennus-, kuljetus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
12.05.2023 23:35KATSO TÄSTÄ 12.5. PROFOREST 2023 ERIKOISLÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsä-, kuljetus- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset

Siirry arkistoon »