Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Valmet toimittaa Eren Paperin Shottonin tehtaalle Isoon-Britanniaan OCC-, massankäsittely- ja ulkopakkauskartonkilinjat sisältävän tilauksen

05.05.2022 11:00

valmetlogoa.jpg

Valmet toimittaa Eren Paperin Shotton Mill -osakeyhtiöön Isoon-Britanniaan OCC-, massankäsittely- ja ulkopakkauskartonkilinjat.

Tilaus sisältää laajamittaiset automaatiojärjestelmät, palvelut ja teollisen internetin ratkaisut. Uusi ulkopakkauskartonkilinja (PM3) tuottaa korkealaatuisia testliner- ja fluting-lajeja ja käyttää sataprosenttisesti kierrätettyä paperia. PM3:n startti on suunniteltu vuoden 2024 toiselle vuosineljännekselle. 

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämän kokoisen ja laajuisen projektin arvo on yleensä noin 150–170 miljoonaa euroa. 

”Shottonin uusi ulkopakkauskartonkikone tekee paperitehtaastamme Ison-Britannian suurimman ja teknisesti edistyneimmän paperitehtaan. Valitsimme huipputehokkaan, erittäin nopean ja suuren tuotantokapasiteetin ulkopakkauskartonkikoneen”, sanoo Hamdullah Eren, Eren Paperin / Modern Kartonin hallituksen puheenjohtaja.

”Tekniset huippuominaisuudet yhdessä ulkopakkauskartonkikoneen nopeus- ja tuotantopotentiaalin kanssa olivat ehdottomasti ratkaisevia tekijöitä Eren Paperille. Valmetin OptiAir-päällepuhalluskuivain parantaa huomattavasti ajettavuutta ja kovanippi-sizer lisää tuotetun kartongin lujuusominaisuuksia. Esittelimme Eren Paperille aiempia referenssejä, jotka tukivat näitä argumentteja. Lisäksi tämä tulee olemaan suurin toimittamamme OCC-linja”, sanoo Mika Ollikainen, Valmetin myynti- ja markkinointijohtaja.

Toimituksen tekniset tiedot

Valmetin toimitus sisältää uuden rejektin käsittelyn, massankäsittelyn ja lyhyen kierron sisältävän OCC-linjan sekä huippunopean ulkopakkauskartonkikoneen. OCC-linjaan sisältyy laaja valikoima huipputeknisiä tuotteita optimaalisen puhtauden ja lujuuden saavuttamiseksi. Linjassa on kaksi paalinkäsittelyjärjestelmää, kaksi pystysuoraa pulpperointiasemaa, HC-, LC- ja vastavirtapuhdistus, karkealajittelu, fraktiointi ja pitkän kuidun lajittelu, pitkän kuidun dispergointi sekä lyhyen ja pitkän kuidun jauhatustekniikka.

OCC-linjan lisäksi toimitus sisältää huippunopean ulkopakkauskartonkikoneen perälaatikolta rullaukseen ja pituusleikkaukseen. OptiFlo Layering Gap -kaksikerrosperälaatikkoa sekä kenkä-listateknologiaa hyödyntävää OptiFormer Gap -viiraosaa seuraa OptiPress Linear -puristinosa. OptiRun Single -kuivatusosa varustetaan OptiDry Twin -puhalluskuivainyksiköllä, jolla saavutetaan optimaalinen kuivaustehokkuus, erinomainen ajettavuus ja tehostettu vetoeron hallinta. 

OptiSizer Hard -kovanippisizer tarjoaa optimaaliset lujuusominaisuudet. Kapasiteettitavoitteiden täyttymisen varmistavat OptiReel Linear -rullainja kaksoisaukirullaimella varustettu erittäin suuren kapasiteetin OptiWin Pro -kantotelaleikkuri. Toimitukseen sisältyvät myös kartonkikoneen prosessi-ilmastointijärjestelmät mukaan lukien korkean kastepisteen OptiAir-huuva sekä tärkin valmistus, jatkuvatoiminen pintaliiman valmistus ja OptiSizer-konekierto.

Automaatiotoimitukseen kuuluu Valmet DNA -automaatiojärjestelmä mukaan lukien prosessiohjaukset, koneohjaukset, käynnin- ja kunnonvalvonta, Valmet IQ -laadunhallintajärjestelmä, Valmet IQ -vianilmaisujärjestelmä, Valmet IQ -katkokamerajärjestelmä, Valmet Paper Labja Valmet Retention Measurement -retentiomittaus. 

Uuden kartonkikoneen starttia ja optimointia tukee Shottonin tehtaan kanssa tehty suorituskykysopimus, joka takaa onnistuneen starttikäyrän jatkumon. Tuotantoa tuetaan lisäksi etänä Valmetin suorituskykykeskuksesta. Paperikoneen käytön optimoinnin täydentävät teollisen internetinratkaisut. Toimitus sisältää myös Valmetin paperikoneen viirapaketin sekä varaosa- ja kulutustavarapaketit.

Viiraltaan 10 110 mm leveä kartonkikone tuottaa testliner- ja fluting-lajeja neliömassa-alueella 70135 g/m2. Koneen suunnittelunopeus on 1 700 m/min ja vuotuinen kapasiteetti noin 650 000 tonnia.

Tietoja asiakkaasta Eren Paper

Vuonna 1969 perustettu holdingyhtiö Eren on monen alan perheyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Istanbulissa Turkissa. Sillä on liiketoimintaa paperi-, pakkaus-, sementti-, energia-, vähittäismyynti- ja satama-alalla. Yhtiön paperinvalmistusalan tytäryhtiö Modern Karton on sataprosenttisen kierrätysmassan käytön erikoisasiantuntija paperinvalmistus- ja pakkausteollisuudessa. Sen paperitehtaassa Turkissa tuotetaan vuosittain 1,2 miljoonaa tonnia paperia, mikä tekee siitä Turkin suurimman paperinvalmistajan ja samalla yhden Euroopan kymmenestä kärkimaasta paperinvalmistajana. Eren Paperin Shotton Mill -osakeyhtiö on osa holdingyhtiö Ereniä.

04.10.2022 11:00VTT ja CITRIS (USA) strategiseen yhteistyöhön
03.10.2022 9:00Teollisuus- ja varastorakennuksia korjattiin 0,8 miljardilla eurolla vuonna 2021
30.09.2022 23:00KATSO TÄSTÄ VIIKON 39/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, metsä- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset
28.09.2022 15:00Parker Hannifinin lanseeraa uuden säätötilavuuksisen V16-polviakselimoottorisarjan
27.09.2022 10:00Parkerin uusi tehokas ja modulaarinen liikkeenohjainsarja on suunniteltu maailmanlaajuisille teollisille markkinoille
23.09.2022 23:00KATSO TÄSTÄ MANSEN MÖRINÄT LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsä-, kuljetus- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset
22.09.2022 12:00Parker kehittämässä vihreämpää tulevaisuutta bauma 2022 -messuilla
21.09.2022 13:33Steffen Haack on Bosch Rexroth AG:n uusi toimitusjohtaja
20.09.2022 11:00Teknisen Kaupan myynti 2Q 2022: Kasvua vahvistuvien hintojen myötä
19.09.2022 11:00Menestystarina Industrial IoT Solution Center Jyväskylässä

Siirry arkistoon »