Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Uuden teknologian taivutus-automaatti tehostanut Hydroscandin putkituotantoa oleellisesti

15.01.2020 9:00

putki1.jpg

( kuva: Hydroscand on ottanut käyttöön Turun putkituotannossaan edistyksellisen BLM Groupin E-Turn52 -putkentaivutusautomaatin.)

Hydroscand Oy on merkittävä hydrauliikkaputkistojen toimittaja kone- ja laitevalmistajille. Liikkuvan kaluston valmistuksessa siirrytään koko ajan käyttämään yhä enemmän putkituksia pitkien letkutuksien sijaan, mikä mahdollistaa kompaktit ja luotettavat rakenteet, jotka ovat myös siistin näköisiä eivätkä niin vaurioherkkiä. Tähän kehitykseen Hydroscand on reagoinut hyvissä ajoin kehittämällä toimintojaan; nelisen vuotta sitten putkistotuotannolle rakennettiin uudet tilat Turkuun ja vuodenvaihteessa 2019 käyttöön otettiin markkinoiden edistyksellisin putkentaivutusautomaatti. 

putki2.jpg

(kuva: Eero Vihersaari Hydroscandin Turun putkituotannosta esittelee uuden taivutusautomaatin laadukasta työnjälkeä.)

Hydroscand Oy:lle toimitettu BLM Groupin E-Turn52 –putkentaivutusautomaatti on mallisarjansa suurin ja monipuolisin Suomeen toimitettu laite, mikä on tarkoitettu 6-50 mm putkikoolle. Täysin servo-ohjattuun, pyörivään ja kolmessa tasossa operoimaan taivuttimeen voidaan asettaa yhtä aikaa kuusi erilaista työkalulestiä, joissa voi olla kuusi eri radius-kulmaa tai kuusi eri halkaisijaa. Lisäksi käytössä voi olla yhtä aikaa kaksi eri taivutusakselihalkaisijaa yksittäistyökaluille, joten Hydroscandin uudella putkentaivuttimella voidaan tehdä yksittäissarjoja kustannustehokkaasti ja nopeasti. 3D-ohjelmoinnin ja simuloinnin avulla taivutetaan kerta-ajolla mittatarkat sekä laadukkaat hydrauliputkituotteet.

- Uuden teknologian putkentaivutusautomaatti on nostanut putkistotuotantomme aivan uudelle tasolle nopeuden, tarkkuuden ja kustannustehokkuuden osalta. Sen monipuolisuus mahdollistaa juuri haluttujen putkimuotojen tuottamisen yksittäiskappaleista suuriin sarjoihin. Pyörivän taivutuspään ansiosta koneella voidaan tehdä myös aiempaa pidempiä taivutettuja putkia ilman jatkoja. Lisäksi meillä on edelleen käytössä kaksi aikaisempaa automaattia, joten kapasiteettia putkien valmistukseen Turusta löytyy, sanoo Hydroscand Oy:n tuotepäällikkö Ilpo Kosonen.

putki3.jpg

(kuva: BLM:n 3DVGP -ohjelmointiohjelmistolla voidaan kappaleohjelmat tehdä toimistossa ja ajaa koneen näytöllä aito taivutussimulointi, joka vastaa täysin todellista koneympäristöä.)

Edistyksellinen putkentaivutin

BLM Groupin E-Turn putkentaivuttimet ovat täysin servo-ohjattuja koneita, joissa on 14 vapaasti ohjelmoitavaa akselia. Koneessa käytetään Siemensin servomoottori- ja ohjauspaketteja. E-Turn -mallin ainutlaatuinen 360 astetta kääntyvä CNC-taivutuspää mahdollistaa niin oikean- kuin vasenkätiset taivutukset sekä muuttuvan säteen yhdellä ajolla. Taivutuspää voidaan varustaa lestityökaluilla aina kuuteen eri taivutussäteeseen tai putkenhalkaisijaan asti.

- Teknisesti edistyksellinen putkentaivutusautomaatin käyttöönotto onnistui hyvin tehtaan edustajien opastuksella. Kone on jo nyt näyttänyt suuren tehokkuutensa erityisesti isojen putkisarjojen tekemisessä. Käytössä on oma ohjelma sarjojen tekemiseen, millä pystytään tekemään koko asiakkaalle menevän setin erilaiset putket ilman ohjelmanvaihtoja niin että käyttäjä toimii ainoastaan putkimateriaalin syöttäjänä. Automaatilla voi tehdä ilman työkalujen vaihtoa eri säteitä samaan putkeen ja käyttää halkaisijaltaan erilaisia työkaluja. Ja kun kone taivuttaa putkea molempiin suuntiin niin se mahdollistaa taivutusten tekemisen hyvin lähelle toisiaan, kertoo Eero Vihersaari Hydroscandin Turun putkituotannosta.

putki8.jpg

(kuva: Hydroscandin Turun putkiyksikön käytössä on nyt kolme taivutuskonetta.)

3D-ohjelmointi ja simulointi

BLM:n 3DVGP -ohjelmointiohjelmistolla voidaan kappaleohjelmat tehdä toimistossa ja ajaa koneen näytöllä aito taivutussimulointi, joka vastaa täysin todellista koneympäristöä. 3D -Import/Exportin avulla saadaan taivutettavat aihiot napattua suoraan Hydroscandin asiakkaiden 3D-mallien .iges tai .step formaateista. Lisäksi mahdolliset valmistettavuuden vaatimat hienosäädöt ja muokkaukset ohjelmointiohjelmassa kappalegeometriaan voidaan viedä takaisin varsinaiseen 3D -malliin sekä toimittaa nämä korjaukset takaisin hyväksyttäväksi esim. asiakkaan suunnittelijalle. Luonnollisesti ohjelmoinnissa voidaan käyttää myös perinteisiä mitta, kulma tai koordinaatistotietoa. Kuitenkin 3D -simulointiohjelmoinnin ja CNC-ohjauksen B-Tools korjausten ansiosta heti ensimmäinen taivutettava tuotantokappale onnistuu mittatarkasti.
- Simulointi on todella hyvä ominaisuus ja sillä nähdään myös mahdolliset taivutuksessa syntyvät törmäyskohdat, sanoo Vihersaari.   
31.07.2020 23:33KATSO 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa
03.08.2020 14:11Saabin kruununjalokivi löytyy yhä Suomesta
02.08.2020 11:00Transparent with a perfect flow
31.07.2020 11:00Enersense on saattanut Empower-yrityskaupan päätökseen
30.07.2020 11:00Alkusyksyn Metsäalan Ammattilehti työn alla - lähde mukaan ilmoituksella - lisäjakelussa mm. FinnMetko messuilla
29.07.2020 11:11Certified Marine Repair Center opened in Istanbul and Singapore
28.07.2020 11:33Metso Outotec toimittaa kiertouunijärjestelmän Lynas Kalgoorlien uudelle laitokselle Länsi-Australiaan
27.07.2020 11:11Kuluttajien luottamus ylitti jo keskiarvonsa - isot ostot houkuttavat
24.07.2020 23:00KATSO 24.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa
24.07.2020 11:00Hydroscandilta saa komposiittiletkut varastosta

Siirry arkistoon »