Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Hissiasentajiksi opiskelevilla erinomaiset työllisyysnäkymät - haku KONEen teollisuusoppilaitokseen alkanut

Share |
03.09.2018 11:11

konehissi.jpg

KONE hakee tammikuussa 2019 alkavaan kaksivuotiseen hissitekniikan oppisopimuskoulutukseen innostuneita ja motivoituneita sähköalan osaajia eri puolilta Suomea. Haku on avoinna 30.9.2018 saakka ja lisätietoja koulutusohjelmasta on saatavilla Internet-osoitteessa www.kone.fi/tol.  

KONEen Teollisuusoppilaitoksen hissitekniikan oppisopimuskoulutus on suunnattu opiskelijoille, joilla on pohjakoulutuksena ammattioppilaitoksen sähköalan tutkinto. Teollisuusoppilaitos sijaitsee Hyvinkäällä ja kaksivuotisen koulutusohjelman painotus on käytännön läheinen: yli 70 % koulutuksesta tehdään käytännön työharjoitteluna KONEen ammattilaisten johdolla asennus- ja kunnossapitokohteissa eri puolilla Suomea. Opiskelijoilla on valmistuessaan koneasennuksen ja kunnossapidon am­mattitutkinto hissiasennuksen osaamisalalta.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme edistyksellisiä ratkaisuja ja parasta palvelua. Koulutusohjelmamme tähtää vahvan asiantuntemuksen rakentamiseen, joten opiskelijoilla on käytössään sekä toimialamme viimeisimmät teknologiset ja digitaaliset innovaatiot, että opettajina hissialan huippuosaajat. Tavoitteemme on menestyä yhdessä asiakkaan kanssa, joten koulutus keskittyy teknisen osaamisen, turvallisuuden ja laadun varmistamisen lisäksi vahvasti myös hyvään asiakaspalveluun.” sanoo Elina Jokinen, KONE Hissit Oy:n Suomen henkilöstöjohtaja.

KONE maksaa opiskelijoille opiskeluaikana oppilaspalkkaa ja oppilaat kuuluvat KONEen työterveyshuollon piiriin.

Työpaikkoja eri puolilla Suomea

”Oppilaitoksemme tavoitteena on tarjota valmistuneille opiskelijoille työpaikka KONEen asennus- ja kunnossapitotoiminnoissa koulutuksen jälkeen. Arvioidemme mukaan ensi vuoden alussa alkaville opiskelijoille on tulevaisuudessa tarjolla työpaikkoja toiminnoissamme eri puolella Suomea, muun muassa Jyväskylässä, Kuopiossa, Turussa, Lappeenrannassa ja pääkaupunkiseudulla”, kertoo Elina Jokinen.

Aluejohtaja Pasi Paukkosen ura KONEella alkoi Teollisuusoppilaitoksesta  ja ensimmäinen työpaikka löytyi Tampereelta hissiasentajana kunnossapito- ja asennustehtävissä. Tänä päivänä Paukkonen vastaa KONEen Itä-, Länsi-, Keski- ja Pohjois-Suomen toiminnoista.

”Minulla oli sähköasentajan tutkinto, mutta halusin teknisesti monipuolisempaa osaamista ja hissiasentajan koulutusohjelma tuntui hyvin kiinnostavalta vaihtoehdolta. Se osoittautui nappivalinnaksi. Koulutus antoi minulle valtavan mahdollisuuden työskennellä yhtiössä, joka on alansa johtavia ja jossa panostetaan vahvasti henkilöstön kehittämiseen. Ensimmäisen työpaikkani jälkeen olen työskennellyt KONEella erilaisissa kunnossapidon ja asennuksen esimiestehtävissä sekä myynnissä samalla kun olen työnantajan tukemana opiskellut työn ohessa muun muassa konetekniikkaa ja liiketaloutta”, Paukkonen kertoo.

KONEen Teollisuusoppilaitos lyhyesti

Vuonna 1951 perustettu KONEen Teollisuusoppilaitos Hyvinkäällä on Opetushallituksen valvonnan alainen ammatillinen erikoisoppilaitos, joka kouluttaa hissiasentajia KONEelle. Tammikuussa 2019 aloittava hissiasentajien koulutusohjelma on 68. vuosikurssi. Teollisuusoppilaitoksesta on vuosikymmenien aikana valmistunut tuhansia hissialan ammattilaisia, joista suurin osa on tehnyt pitkän uran KONEella ja joista myös moni on siirtynyt yhtiössä muihin, muun muassa johto- ja päällikkötason tehtäviin. Teollisuusoppilaitoksen kouluttamia asentajia työskentelee myös yhtiön ulkomaan toiminnoissa erilaisissa asennus- ja kunnossapitotehtävissä.

18.11.2018 11:24Valmet toimittaa savukaasujen pesu- ja lämmöntalteenottolaitoksen Kotkan Energian Korkeakosken hyötyvoimalaitokselle
17.11.2018 9:33Korkeapainevesisumujärjestelmä parantamaan työympäristön terveellisyyttä ja puhtautta - Fluiconnecto vesihydrauliikan edelläkävijä
16.11.2018 12:01Bosch Rexrothin Tekniikan Trendit -tapahtuma keräsi alan osaajat Helsinkiin
15.11.2018 8:30ABB:n uusinta digitekniikkaa Viking Linen uuteen alukseen Itämerelle
14.11.2018 18:01Parkerin uudet GLF iprotect® -matalapainesuodattimet saavat pisteet tehokkuudesta ja kestävyydestä
14.11.2018 15:00FLUID Finland on nyt Facebookissa - seuraa alan mielenkiintoisia asioita myös somessa
14.11.2018 11:03Suomen kansantalous kasvoi syyskuussa
13.11.2018 9:22Robottiviikko tuo Turkuun myös Tampereen robotteja
12.11.2018 12:01Uusi ECO line Polyuretaaniletku Dunlop Hiflexilta
11.11.2018 10:12Valmet avaa uuden levitystelojen huoltoverstaan Etelä-Amerikkaan

Siirry arkistoon »