Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Yritysauto: Uusi Opel Insignia Country Tourer - lippulaiva vankalla maasturiolemuksella

Share |
14.12.2017 14:00

Opel_Insignia_tourer_4x4-etuviisto.jpg

Opelin uudet lippulaivamallit Insignia Grand Sport ja Insignia Sports Tourer esiteltiin muutama kuukausi sitten, ja nyt Insignia-mallisto saa uuden, kaivatun jäsenen: Opel Insignia Country Tourer -mallin. Suomessa hinnat alkavat 35 050 eurosta ja uutuus esitellään virallisesti jälleenmyyntiliikkeissä tammikuussa. 

Opel_Insignia_tourer_4x4-konehuone.jpg
Uudessa Opel Insignia Country Tourerissa on tarjolla tehokkaita ahdettuja diesel- ja bensiinimoottoreita. Dieselmoottorien huipulla on uudistettu 2.0 litran BiTurbo-dieselmoottori, joka tuottaa 210 hv:n tehon 4 000 rpm käyntinopeudella ja vahvan 480 Nm:n vääntömomentin 1 500 rpm käyntinopeudesta alkaen(yhdistetty polttoaineenkulutus NEDC:n mukaan 7,1 l/100 km, yhdistetyt CO
2-päästöt 188 g/km). Bensiinimoottorivalikoiman huipulla on ahdettu 2-litraine, jossa on tehoa 260 hv:ta (yhdistetty NEDC-kulutus 8,9 l/100 km, CO2 -päästöt 203 g/km). Molemmissa vaihtoehdoissa on uusi kahdeksanportainen automaattivaihteisto ja huippumoderni Twinster-nelivetojärjestelmä.

Älykäs neliveto

Insignia Country Tourerissa on Sports Toureriin verrattuna 25 mm suurempi maavara. Lisäksi siinä on innovatiivinen, älykkäällä voimanjaolla varustettu neliveto sekä uusi viiden tukivarren takajousitus. Perinteinen takatasauspyörästö jakaa yhtä paljon vääntömomenttia molemmille takapyörille, mutta Country Tourerissa on kaksi sähköisesti ohjattua monilevykytkintä, joiden avulla kummallekin pyörälle ohjataan yksilöllisesti tarkkaan säädetty vääntömomentti tie- ja sääolosuhteista riippumatta. Suurella nopeudella jyrkkään kaarteeseen ajettaessa syntyvää aliohjautumistaipumusta kompensoidaan antamalla suurempi vääntömomentti kaarteen ulkopuolen pyörälle, kiihdytys- ja ohjausliikkeiden mukaan. Tämä tapahtuu sekunnin murto-osassa ilman kuljettajan toimia ja vakauttaa autoa. Insignia myös kääntyy täsmällisemmin ja vastaa nopeammin kuljettajan pyyntöihin. Auto on vakaampi ja helpompi ohjattava tilanteesta riippumatta.

Edelleen hiottu FlexRide-alusta varmistaa optimaalisen ja tilanteisiin sopeutuvan ajokäytöksen. Se mukauttaa iskunvaimentimet, ohjauksen, kaasun vasteen ja vaihtamispisteet (automaattivaihteistossa) itsenäisesti tai kuljettajan valitseman ajotilan Sport tai Tour-perusteella. Uusi keskitetty ajotilan hallintaohjelmisto analysoi tilannetta jatkuvasti tunnistintietojen ja asetusten perusteella ja tunnistaa yksilöllisen ajotyylin.

Jämäkkä ulkoapäin, tilava sisältä

Insignia Country Tourerin erottuva etusäleikkö ja viirumaiset ajovalot antavat leveän ilmeen, ja hopeanvärinen alustansuojalevy korostaa vankkaa olemusta. Mustat suojaverhoukset puskurin alareunassa, lokasuojien kaarissa ja helmassa korostavat jykevää olemusta entisestään. 

Opel_Insignia_tourer_4x4-avain.jpg

Kuormaamisen helpottamiseksi takaluukku avautuu ilman koskemista autoon. Avaimettoman kauko-ohjauksen yhteydessä pieni jalan heilautus takapuskurin alla riittää avaamaan takaluukun (auton siluetti heijastuu maahan oikean alueen osoittamiseksi).

Opel_Insignia_tourer_4x4_kontti.jpg

Toinen jalan heilautus sulkee takaluukun. Tavaratilaa voi kasvattaa valinnaisella 40/20/40-jaetulla, taitettavalla takaistuimella, joka mahdollistaa tavaratilan jakamisen vieläkin joustavammin. Takaistuimen selkänojan voi taittaa painamalla tavaratilan sivussa olevaa painiketta. Vakiovarusteena olevat tukevat kattokaiteet korostavat seikkailunhaluista luonnetta ja parantavat myös uuden Insignia Country Tourerin monikäyttöisyyttä sallimalla jopa 100 kg:n kattokuorman.

Opel_Insignia_tourer_4x4-takapenkki.jpg

Akseliväliä on pidennetty 92 mm, mikä mahdollistaa paljon suuremmat sisätilat, erityisesti takaistuimen matkustajille.

Opel_Insignia_tourer_4x4-kojelauta.jpg

Hyvinvointia korostava ilmapiiri näkyy kuljettajakeskeisessä kojelaudassa, AGR-sertifioiduissa ergonomisissa etuistuimissa ja takaistuimen ulompien paikkojen lämmityksessä. Lämmitettävä tuulilasi ja ohjauspyörä varmistavat hyvän näkyvyyden ja lämpimät kädet kylminäkin päivinä.

Opel_Insignia_tourer_4x4-mittaristo.jpg

Huipputeknologiaa: Turvallinen, mukava, ylivoimainen liitettävyys

Sisarmalliensa tapaan Insignia Country Tourer on varustettu monilla huippumoderneilla teknologioilla ja avustinjärjestelmillä, jotka takaavat uuden turvallisuuden ja mukavuuden tason.

Opel_Insignia_tourer_4x4-led_matrix.jpg

Yksi merkittävistä uutuuksista on Opelin innovatiivisten ja palkittujen IntelliLux LEDŽ Matrix -ajovalojen toinen sukupolvi. Opelin LED-matriisivaloissa on yhteensä 32 LED-yksikköä (16 molemmilla puolilla) viirumaisiin ajovalaisimiin integroituna, innovatiivinen aktiivinen kaarrevalo ja erillinen LED-pistevalo, joka valaisee jopa 400 metriin asti. 

Opel_Insignia_tourer_4x4-kuskilla.jpg

Uusimmat, Apple CarPlay - ja Android Auto -yhteensopivat IntelliLink-järjestelmät varmistavat saumattomat yhteydet ja viihdejärjestelmät. Mukana on myös uraauurtava henkilökohtainen palveluavustaja OnStar, joka palvelee suomeksi. Se sisältää laajan palveluvalikoiman automaattisesta hätäpuhelusta varastetun auton paikantamispalveluun. OnStar-palveluihin kuuluvat myös hotellin varauspalvelu ja pysäköintipaikan haku. Molemmissa palveluissa ovat apuna OnStarin palveluneuvojat, jotka voivat varata hotellihuoneita ja/tai etsiä sopivia pysäköintipaikkoja. 

Opel_Insignia_tourer_4x4-kamera.jpg

Muita huomionarvoisia varusteita ovat tuulilasin heijastusnäyttö, 360-asteen näkymän tarjoava kamerajärjestelmä, mukautuva vakionopeussäädin (ACC) automaattisella hätäjarrutuksella, kaistanpitoavustin automaattisella ohjauksen korjauksella ja takana risteävän liikenteen varoitus.

16.07.2018 10:20Suomen Yrittäjät esittää uutta oppisopimusmallia
15.07.2018 11:01Bosch Rexroth expands additive manufacturing
14.07.2018 11:01Launch of zinc nickel flat face quick couplings - Fluiconnecto
13.07.2018 15:01Tawastia Truck Weekend nyt viikonloppuna Hämeenlinnassa - Ammattilehden Mediamobiili paikalla - hae uusimmat ammattilehdet
13.07.2018 13:50DHL kuljettaa ilmastoneutraalisti yhdellä maailman suurimmista rahtikoneista
12.07.2018 11:35Hyundailta toisen sukupolven polttokennoauto
12.07.2018 10:55Festool tuo markkinoille helposti mukana kuljetettavan ja nopeasti käyttövalmiin verstaan
11.07.2018 11:01Valmetille 250. tilaus menestyksekkäästä Valmet MAP -kuitumassa-analysaattorista
10.07.2018 13:14Teollisuustuotanto kasvoi toukokuussa sekä vuodentakaisesta että edellisestä kuukaudesta
10.07.2018 9:49Tutkijat rakensivat lämpöventtiilin kvanttibitistä

Siirry arkistoon »