Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Valmet lanseeraa uuden teollisen internetin palveluvalikoiman ja aloittaa kumppanuuden Tiedon kanssa

Share |
13.06.2017 13:55

Valmet vie teollisen internetin palvelunsa seuraavalle tasolle lanseeraamalla uuden palveluvalikoiman ja avaamalla neljä teollisen internetin palveluihin keskittyvää suorituskykykeskusta energia-, sellu-, paperi-, kartonki- ja pehmopaperiteollisuuden asiakkaita varten. Samaan aikaan Valmet on allekirjoittanut kumppanuussopimuksen Tiedon kanssa. Kyseessä on ensimmäinen askel johtavan teollisen internetin ekosysteemin rakentamisessa keskeisten toimijoiden yhteen saattamiseksi.  

"Valmet on johtava prosessiteknologian, automaatioratkaisujen ja palvelujen toimittaja sellu-, paperi- ja energiateollisuudelle koko maailmassa. Asiakkaillemme tarjoamamme teknologiat sisältävät pitkälle kehitettyjä antureita ja mittalaitteita, jotka keräävät tärkeää dataa koneista ja prosesseista. Lisäksi monilla asiakkaillamme käytössä olevat Valmetin automaatiojärjestelmät tarjoavat vankan tietolähteen. Kun näistä lähteistä saatuun dataan yhdistetään asiakkaiden muista tehdas- ja laitosjärjestelmistä peräisin oleva data, käyttöön saadaan valtava määrä tietoa. Keskeinen etu asiakkaillemme on se, että asiantuntijamme tietävät, mikä data kannattaa analysoida ja kuinka sitä voidaan parhaiten hyödyntää. Tämä osaaminen on rakennettu sisään teollisen internetin sovelluksiimme ja palveluihimme", Valmetin teollisen internetin toimintojen johtaja Jari Almi sanoo.

valmet_carousel_770x285-1.jpg

Teollisen internetin palvelut parantavat luotettavuutta ja suorituskykyä

Valmetin teollisen internetin sovellukset ja palvelut on kehitetty parantamaan asiakkaiden prosessien luotettavuutta ja suorituskykyä. Teollisen internetin mahdollisiksi tekemiin luotettavuuspalveluihin sisältyvät online-seuranta, ennakoiva diagnostiikka ja data-analyysit, joilla parannetaan tehtaiden ja laitosten tehokkuutta, tuetaan oikea-aikaisen kunnossapidon suunnittelua ja ehkäistään suunnittelemattomia seisokkeja. Valmetin teolliseen internetiin perustuvat suorituskykypalvelut keskittyvät eri järjestelmistä saatavien tietojen integrointiin tuotantotietojen kanssa tehdastason toimintojen optimoimiseksi. Niihin sisältyvät myös sekä yksittäisten prosessien että koko konekannan optimointipalvelut.

Neljä suorituskykykeskusta tarjoaa teollisen internetin palveluja

Valmet on perustanut neljä suorituskykykeskusta, jotka muodostavat asiakkaiden kanavan kaikkiin Valmetin teollisen internetin sovelluksiin ja palveluihin. Asiakkaat voivat ottaa yhteyden suorituskykykeskuksiin saadakseen reaaliaikaista tukea Valmetin asiantuntijoilta. Asiakkaiden prosesseja voidaan myös tarkkailla etäyhteyden kautta. Lisäksi suorituskykykeskukset tarjoavat data discovery -palveluja ja suurten tietomäärien analysointipalveluja sovittujen tavoitteiden mukaisesti. Suorituskykykeskuksia on perustettu sellu-, energia-, paperi-, kartonki- ja pehmopaperiteollisuuden asiakkaita varten. Valmetin asiantuntijat työskentelevät niissä sekä fyysisesti että etäyhteyden kautta sen mukaan, missä he kulloinkin ovat.

Ekosysteemi alan johtavien toimijoiden kanssa

Voidakseen tarjota asiakkailleen kattavan valikoiman teollisen internetin palveluja Valmet rakentaa teollisen internetin ekosysteemiä, joka tuo alan johtavat toimijat yhteen.  Ekosysteemin tarkoituksena on luoda uusia lisäarvoa tuottavia sovelluksia ja palveluja sellu-, paperi- ja energiateollisuutta varten. Tämä tuottaa ylivoimaisen suorituskyvyn Valmetin asiakkaille verrattuna tilanteeseen, jossa eri toimijat työskentelisivät itsenäisesti. Tiedon kanssa nyt solmittu kumppanuus on merkittävä askel ekosysteemin rakentamisessa.

"Kumppanuus Tiedon kanssa on tärkeä askel eteenpäin vahvan teollisen internetin ekosysteemin ja kattavien palvelujen luomisessa asiakkaitamme varten.  Tämän yhteistyön ja yhtiöiden täydentävien palvelujen kautta tuotantoprosessit ja liiketoimintatiedot voidaan integroida ja optimoida asiakkaiden eduksi", sanoo Jari Almi.

"Olemme iloisia voidessamme olla osa uutta datapohjaista ekosysteemiä ja syventää kumppanuuttamme Valmetin kanssa innovoidaksemme uusia palveluita ja ratkaisuja toimitusketjun ja prosessien optimoinnin ympärille. Yhteistyö alkaa Enterprise Resource Planning- ja Manufacturing Execution Systems -järjestelmistä. Odotamme innolla yhdessä asiakkaillemme luotavia uusia mahdollisuuksia teollisen internetin ja datan avulla", sanoo Satu Kiiskinen, Executive Vice President, Tieto.

Valmet Industrial Internet (englanniksi)

20.07.2018 13:30TECA on mukana Jämsän FinnMETKO -suurtapahtumassa
18.07.2018 10:10Aalto menestyi jälleen arvostetun Shanghai-rankingin alakohtaisissa vertailuissa
17.07.2018 9:01Tommi Reinikalle IFAC:n nuoren tutkijan palkinto
16.07.2018 10:20Suomen Yrittäjät esittää uutta oppisopimusmallia
15.07.2018 11:01Bosch Rexroth expands additive manufacturing
14.07.2018 11:01Launch of zinc nickel flat face quick couplings - Fluiconnecto
13.07.2018 15:01Tawastia Truck Weekend nyt viikonloppuna Hämeenlinnassa - Ammattilehden Mediamobiili paikalla - hae uusimmat ammattilehdet
13.07.2018 13:50DHL kuljettaa ilmastoneutraalisti yhdellä maailman suurimmista rahtikoneista
12.07.2018 11:35Hyundailta toisen sukupolven polttokennoauto
12.07.2018 10:55Festool tuo markkinoille helposti mukana kuljetettavan ja nopeasti käyttövalmiin verstaan

Siirry arkistoon »