Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Wärtsilä HY - hybriditehomoduuli on ensimmäinen laatuaan meriteollisuudessa

Share |
30.05.2017 16:00

Teknologiakonserni Wärtsilä on julkistanut ainutlaatuisen hybridituotteen, Wärtsilä HY:n, joka on aivan uudenlainen innovaatio laivojen propulsiojärjestelmissä.
Täysin integroidun hybriditehomoduulin kehitystä ohjasivat Wärtsilän tekniset vahvuudet moottorisuunnittelussa ja sähkö- ja automaatiojärjestelmissä. Moduuli sisältää moottorit, energian varastointijärjestelmän ja elektroniikan, jotka on optimoitu toimimaan yhdessä uuden energianhallintajärjestelmän kautta. Kyseessä on ensimmäinen tämäntyyppinen hybriditehomoduuli merenkulkualalla, joten moduuli asettaa uuden standardin laivojen hybridipropulsiojärjestelmille. 
Wartsila_HY_TUG_sketch.png
Wärtsilä HY:n tyypillinen järjestelmäkokoonpano hinaajassa; diesel-mekaaninen kokoonpano ja akselimoottori/-generaattori.
kohti hybridipropulsioratkaisuja

Merenkulkualalla on selkeä suuntaus kohti hybridipropulsioratkaisuja, joiden osuuden odotetaan olevan huomattava rakennettavissa laivoissa seuraavan kymmenen vuoden aikana. Uusi energianhallintajärjestelmä on uusimman sukupolven integroitu ohjausjärjestelmä, ja se on suunniteltu yksinomaan tätä käyttökohdetta varten. Se mahdollistaa erittäin tehokkaan vuorovaikutuksen laivan muiden järjestelmien kanssa.

Perinteisiä järjestelmiä tehokkaampi ja joustavampi Wärtsilä HY tarjoaa asiakkaille useita eri hyötyjä: polttoaineenkulutus on alhaisempi, päästöjä aiheutuu vähemmän ja aluksen suorituskyky on parempi. Järjestelmällä voidaan saavuttaa "vihreässä tilassa" jopa nollapäästöt. Myös savuton toiminta on mahdollista kaikissa kuormituspisteissä ja kaikissa käyttötiloissa uuden patenttia odottavan automaatiotoiminnon ansiosta. Lisäksi moottorin käyttötuntien vähentäminen pienentää huoltotarvetta ja pidentää huoltovälejä. Wärtsilä HY parantaa aluksen kokonaissuorituskykyä huomattavasti perinteisiin moottori- tai hybridiratkaisuihin verrattuna ja lisää turvallisuutta korkean käyttövarmuuden ansiosta. Muita hyötyjä ovat välitön reagointi kuormitusmuutoksiin, koko järjestelmän sertifiointi ja taattu suorituskyky.

Sertifioitua toimintaa

Laivojen luokituslaitos Lloyds Register (LR) on myöntänyt Wärtsilä HY:lle Approval in Principle (AIP) -sertifikaatin. Sertifikaatti perustuu tekniseen materiaaliin ja turvallisuusanalyyseihin, jotka koskevat järjestelmän normaalikäyttöä ja riskitilanteiden analysointia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tarkastelun kohteena olleelle järjestelmälle tullaan todennäköisesti myöntämään täysi luokkahyväksyntä ajankohtaisissa projekteissa.

LR:n Marine & Offshore -puolen johtaja Nick Brown kommentoi: "LR:llä on ilo myöntää AIP-sertifikaatti Wärtsilä HY -hybriditehomoduulille. Wärtsilän tavoin LR on vahvasti mukana ratkomassa alan suuria haasteita, erityisesti hiilidioksidipäästöihin liittyviä ympäristöhaasteita. Ratkaisuja näihin ongelmiin löytyy uusista teknologioista, ja LR:n keskeinen tavoite on tukea niiden turvallista ja tehokasta käyttöönottoa. Hybriditeknologia on yksi näistä ratkaisuista. Olemme tukeneet Wärtsilää tämän uuden tuotteen toteutuksessa, ja meistä on hienoa nähdä sen julkistus Nor-Shipping-messuilla."

"Wärtsilän ainutlaatuinen tuotevalikoima sekä monipuolinen osaaminen ja asiantuntemus talon sisällä luovat mahdollisuuden kehittää Wärtsilä HY:n kaltaisia tuotteita, jotka yhdistävät eri tuotealojen teknologioita. Tämä kehitystyö vie meidät meriteknologian uuteen aikakauteen, joka vielä äskettäin tuntui mahdottomalta. Se vahvistaa Wärtsilän johtoasemaa uusien ratkaisujen innovoijana, joka tarjoaa asiakkaille ja kumppaneille vertaansa vailla olevia hyötyjä", sanoo Giulio Tirelli Wärtsilä Marine Solutionsista.

Kaikkiin alusluokkiin

Wärtsilä HY:stä tulee saataville erillisiä versioita jokaiseen alusluokkaan. Ensimmäiset versiot tulevat olemaan hinaajille ja keskikokoisille autolautoille, mutta Wärtsilä näkee suurta potentiaalia myös muissa alustyypeissä. Tämä on ensimmäinen tämäntyyppisen uuden tuotteen julkaisu, jossa jokainen yksittäinen versio on tarkoitettu tietylle markkinalle. Tällä eriyttämisellä varmistetaan, että tuote sopii optimaalisesti tiettyyn käyttökohteeseen. 

Wärtsilä HY julkistetaan virallisesti Nor-Shipping-messuilla Oslossa 30.5.-2.6.2017.

20.10.2017 15:00Uusi malli yrittäjien ja pienten yritysten työterveyspalvelujen hankintaan
20.10.2017 10:30Janne Volanen nimitetty TECAn tuoteryhmäpäälliköksi
19.10.2017 16:00Ammattilehden Mediamobiili 2.0 on otettu käyttöön - näyttävä ajoneuvo liikkuu tien päällä ja alan tapahtumissa
19.10.2017 9:00TECAn uudistettu Hyvää Paineilmaa -esite on julkaistu!
19.10.2017 8:30Composit uudistaa 3D-suunnittelun
18.10.2017 9:00Älykkäiden koneiden ja valmistuksen tapahtumia Tampereella 6.-7.11.
17.10.2017 9:10Joonas Leppäkynnäs on nimitetty Sejo Oy:n Tampereen toimipisteeseen myyntiedustajaksi
17.10.2017 8:55BIG KAISER CTL-90 - nopea keskiöintityökalu sorveille
17.10.2017 8:09Aventics Head of Engineering appointed to the board of VDMA trade association
16.10.2017 9:11Vaihtotase ylijäämäinen elokuussa, pääomaa virtasi nettomääräisesti Suomesta ulkomaille

Siirry arkistoon »