Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Promeco toteutti uuden ohjausratkaisun ABB:n teknologialla

05.12.2023 10.00

Still_A1-large.jpg

ABB:n yhteistyökumppani Promeco solmi alkuvuodesta 2022 sopimuksen Raumalla sijaitsevan laivanrakennusyhtiön RMC:n kanssa kahden TT-Linesin aluksen päätauluratkaisujen valmistamisesta. Toisen laivan osalta toimitus on nyt valmis, ja toinen valmistuu tämän vuoden aikana. Promecon työstämä ratkaisu on selkeä jatkumo kohti ABB:n tarjoamaa digitaalisuutta laivanrakennuksessa.

Promeco toteutti laivan pienjännitesähköjakelun lukitukset ja ohjaukset väyläpohjaisen ratkaisun avulla. Lukitukset tehtiin ABB:n ainutlaatuisella Ekip LINK väyläratkaisulla. Tämä TT-Linesin laiva on ensimmäinen maailmassa, jossa kyseinen toteutus on tehty ja hyväksytty luokituslaitoksen toimesta.

Promecon myyntipäällikkö Juha Liipon mukaan taustalla on pitkä testaus- ja hyväksyntäprosessi. "Laivateollisuudessa on tähän asti käytetty varsin perinteistä tekniikkaa, joten mallia vastaavasta ei vielä ollut. Teimme ison selvitystyön siitä, miten toteutus voisi käytännössä toimia. Hyväksymisprosessi vaati aikansa, mutta nyt kun se on tehty, järjestelmän tekeminen ja sen mahdolliset muutostyöt on helppo toteuttaa," Juha Liipo kertoo.

Idea väyläratkaisun käyttämisestä tuli Liipon mukaan Promecon monivuotisen yhteistyökumppanin ABB:n järjestämässä koulutuksessa, jossa ABB kertoi uusista ratkaisumalleista. Promeco lähti suunnittelemaan toteutusta yhdessä ABB:n kanssa. Myös RMC on ollut alusta lähtien suunnittelutyössä mukana. Kolmikantayhteistyö on ollut Promecon kannalta merkittävä etu.  

"Teemme ABB:n kanssa partneriyhteistyötä, mikä tarkoittaa puolin ja toisin auttamista. Pääsimme testaamaan tuotetta ABB Italian laboratorioon yhdessä telakan ja luokituslaitoksen tarkastajan kanssa, mikä oli korvaamatonta laivaluokitushyväksynnän kannalta. Se, että saimme todennettua, että tuote toimii kuten olimme ajatelleet, oli meille tärkeä steppi", Juha Liipo painottaa.  

ABB:n tuotemarkkinointipäällikkö Pekka Heinonen kertoo: "Promecon työstämä ratkaisu on selkeä jatkumo kohti tarjoamaamme digitaalisuutta laivanrakennuksessa. Se istuu erittäin hyvin valitsemaamme strategiaan, jossa digitaalisuus tuodaan myös konservatiiviseen laivanrakennukseen. Partneriyhteistyö Promecon kanssa on sujunut ensimmäisestä ideasta toteutukseen erinomaisesti. On ollut ensisijaisen tärkeää, että kaikki osapuolet sitoutuvat ja panostavat projektiin ja asiat tehdään yhteistyössä. Oli myös tärkeää, että RMC lähti uusille urille ja on ollut alusta asti mukana suunnittelemassa järjestelmää. Näin on saatu ohjauslogiikka vastaamaan perinteisillä tavoilla tehtyjä järjestelmiä, jolloin myös laivaluokituslaitoksen hyväksyntä oli mahdollista saada. Luokituslaitoksen hyväksyntä mahdollistaa järjestelmän monistamisen myös muihin projekteihin globaalisti."  

ABB Sacen tekninen tuki sekä Euroopan tasolla ainutlaatuinen laboratorio, jossa erilaisia väyläratkaisuja voidaan testata käytännössä jo ennen asennuksia, takasivat testatun lopputuloksen. Laivateollisuudessa turvallisuus on äärimmäisen tärkeää ja siksi uutta sähköjakeluratkaisua testattiin Promecolla yhteistössä ABB Sacen asiantuntijoiden kanssa pitkään ja perusteellisesti. Turvallisuus on varmistettu mm. hyödyntämällä ethernet verkon rengasmuotoa ja lisäksi erillistä Modbus TCP väylää automaatiossa, jolla varmistetaan, että ratkaisu toimii vaikka pahimmatkin skenaariot toteutuisivat.  

"Kyseessä on niin sanottu redundanttinen järjestelmä, jota olemme testanneet useaan kertaan niin laboratorio-olosuhteissa kuin tehtaalla. Kokonaisuudessaan projekti on vaatinut projektitiimiltämme yli vuoden työn," sanoo Juha Liipo.

Nyt valmistumassa oleva toteutus on askel kohti älykkäiden ja puhtaiden ratkaisujen tulevaisuutta. Ratkaisun avulla laivat pystyvät säästämään polttoainetta ja energiansäästö on mahdollista todentaa. Lisäksi etuna on muunnettavuus. Siinä missä muutokset täytyi aiemmin tehdä fyysisesti, nyt ne voidaan tehdä ohjelmallisesti.

Kestävyys ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja sekä Promecolle että ABB:lle ja tämä ratkaisu onkin looginen siirtymä kohti puhtaampaa meriliikennettä.

Kuva: Rauma Marine Constructions

22.02.2024 11.00Metso toimittaa innovatiivisen jauhatusratkaisun alumiiniteollisuuden projektiin Kiinaan
21.02.2024 8.00HydraSpecman Oulun uuden myymälän avajaiset nyt perjantaina 23.2. - tervetuloa!
20.02.2024 10.00Valmet toimittaa sakeusmittauksia DS Smithille Italiaan
16.02.2024 21.00KATSO TÄSTÄ 16.2. TALVITIEPÄIVÄT ERIKOISLÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
13.02.2024 9.00Virtuaalitestit voivat vähentää laivanrakennuksen riskejä ja hiilidioksidipäästöjä
12.02.2024 9.00Enersense jatkosopimukseen Elektrilevin kanssa koskien sähköverkkojen huoltoa Virossa
09.02.2024 20.00KATSO TÄSTÄ 9.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
08.02.2024 11.00Teollisuuden uudet tilaukset vähenivät viime vuonna 10,9 % edellisvuodesta ? joulukuussa metalliteollisuus nosti tilaukset hienoiseen kasvuun
06.02.2024 11.00Kohti päästötöntä sellun valmistusta: Metsäteollisuus ja tiedeyhteisö yhdistävät voimansa
05.02.2024 10.00Enersense valittu pääurakoitsijaksi toteuttamaan Fingridin Harjavallan alueen verkkomuutokset

Siirry arkistoon »