Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

HI Tech & Industry Scandinavia -messut ovat teollisuuden keskeinen kohtaamispaikka

27.09.2023 9.00

tanskamessu.jpg

Näytteilleasettajat kuvailevat HI Tech & Industry Scandinavia -messuja muun muassa ”tärkeimmiksi alan messuiksi”. Odotetut messut ovat ottaneet paikkansa näytteilleasettajien prioriteettilistan kärkipäässä. MCH Messecenter Herning -messukeskuksessa Herningissä, Tanskassa 3.–5. lokakuuta järjestettävillä HI Tech & Industry Scandinavia -messuilla viisi vahvaa teollisuuden sektoria tuovat alan toimijat yhteen. Vierailijoille on luvassa kosolti uusia innovaatioita ja inspiraatioita.

Automaatio ja robotiikka, koneet, hitsaus ja tuotantovälineet, sisäinen logistiikka, alihankinta sekä elintarviketeollisuus ovat HI Tech & Industry Scandinavia -messujen viisi koko alaa heijastelevaa pääsektoria. Lähes 590 näytteilleasettajaa 12 hallissa ovat valmiina tarjoamaan tuhansille messuvieraille uutta tietoa. Tarjolla on myös aktiviteetteja täynnä oleva, inspiroiva messuohjelma.

Yksi näytteilleasettajista on kriittisen infrastruktuurin, sähkön, automaation ja tietoliikenteen ratkaisuja tarjoava Wexøe. Wexøe tekee läheistä yhteistyötä teollisuusautomaatioon ja digitalisointiin erikoistuneen Rockwell Automationin kanssa. Yhdessä yritykset tarjoavat kestävään tulevaisuuteen johtavia digitalisointipolkuja, joissa otetaan huomioon myös energiankulutuksen tehostamiseen, materiaalien kulutukseen sekä kuljetuksiin liittyvät lailliset velvoitteet.

”Rockwell Automationin dataa ja älykästä järjestelmää käyttämällä tuotantoyritykset ja konevalmistajat voivat paitsi täyttää lailliset velvoitteensa, myös vahvistaa kilpailukykyään, edistää paikallista työtä ja tehdä ympäristötekoja. HI-messuilla voi inspiroitua räätälöidyistä älykoneratkaisuista, joiden älykäs ohjelmisto optimoi tuotannon, lyhentää markkinoilletuloaikoja ja auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä, kertoo Sales Leadership Manager Peder Henriksen.

”Odotamme kovasti, että pääsemme tapaamaan asiakkaita messuilla ja kannustamaan heitä liiketoimintansa optimoinnissa digitalisaation ja kestävän tuotannon kautta.”

Tämän vuoden messuilla Rockwell Automation, HMS Networks ja Beldon Wexøe aikovat yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa esitellä ratkaisuja, joilla voidaan suojautua tehokkaasti kyberhyökkäyksiä vastaan.

Uuden teknologian hitsausrobotti

Hitsausautomaatioon ja -välineisiin erikoistunut Valk Welding Denmark kehittää ja rakentaa hitsausrobottiasemia avaimet käteen -periaatteella. HI Tech & Industry Scandinavia -messuilla yritys aikoo esitellä useita eri osaamisalueitaan.

”Osastollamme vierailijat pääsevät tutustumaan uutta teknologiaa edustavaan E-runkoiseen hitsausrobottiratkaisuumme. Esittelemme messuilla myös runsaasti hitsausvinkkejä ja -järjestelmiä, jotka ovat tärkeä osa hitsausprosessin automatisointia. Meillä on messuilla paljon henkilöstöä, joten vierailijat pääsevät keskustelemaan sekä teknikkojen että myyntihenkilöstön kanssa”, kertoo Valk Welding Denmarkin Sales Engineer John Tura. Turalla on messujen suhteen korkeat odotukset:

”Nämä messut ovat meille todella tärkeät. Ne ovat keskeinen kohtaamispaikka useiden eri alojen edustajille.”

Messujen hyödyistä Tura nostaa esille etenkin mahdollisuuden ideoiden ja kokemusten vaihtamiseen ja vertailuun eri toimialojen kesken. Ne toimivat myös otollisena maaperänä ja mahdollisuutena uusien yhteistyökumppanien löytämiselle.

Uusi ratkaisu lavojen lastaamiseen

Lineaariaktuaattoreita valmistavan LINAK Denmarkin osastolla vierailijat pääsevät tutustumaan uusimpiin ja edistyksellisimpiin lineaariaktuaattoreihin ja ratkaisuihin.

”Esittelemme messuilla kaikki uudet tuotteemme, kuten ELEVATEn, joka on uusi yhteistyörobottiratkaisumme lavaukseen. Haluamme esitellä koko teollisuustuotelinjamme ja tarjota vierailijoille konkreettisen kosketuksen älykkäisiin järjestelmiimme”, kertoo LINAK Denmarkin teknisen segmentin Sales Manager John Lund.

”HI Tech & Industry on aina ollut meille se kaikkein merkittävin messu ja juuri sopiva tarpeisiimme. Messuille osallistuu paljon yrityksiä, ja tämä on meille paikka ja tilaisuus näyttää mitä voimme tarjota.”

Lund odottaa tapaavansa messuilla niin potentiaalisia kuin olemassa oleviakin asiakkaita ja toivoo myös ehtivänsä tutustua muiden näytteilleasettajien tarjontaan. HI-messut ovat Lundin mukaan myös mainio tilaisuus ottaa selvää siitä, mitä kaikkea alalla tällä hetkellä tapahtuu.

Inspiroiva valikoima aktiviteetteja

HI-messut viettävät tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan. Näytteilleasettajien ohella myös lukuisat aktiviteetit ja tapahtuma-alueet tekevät messuista teollisuuden alan keskipisteen tiedon, innovaation ja kehityksen saroilla. Tämä pätee muun muassa teknologian tulevaisuuden keskittymä Technomaniaan, 3D-tulostukseen keskittyvään 3D Techiin sekä The Smart Companyyn, joka käsittelee integraatiota, läpinäkyvyyttä, digitalisaatiota, siirtymiä ja liiketoimintaa.

Aktiviteettien ja tapahtumien alueelta löytyy myös hitsausalan klubi Svejsebrancheklubben, joka muun messuohjelman tavoin edustaa tulevaisuuden teknologioita. Dansk Industrin tuotantoteollisuuden toimialajärjestö DI Produktionin suuri messualue toimii näyttämönä verkostoitumiselle, inspiraatioille sekä alaa käsitteleville puheenvuoroille ja esityksille. DI Produktionin alueella pääteemana ovat vihreä teknologia, optimaalinen työvoima sekä digitalisaatio ja automaatio.

Tänä vuonna HI-messuilla nähdään myös useita kilpailuja ja palkintotilaisuuksia, kuten Sustainable Development Award -palkintotilaisuus, Danish Championship in 3D printing -kilpailu, IFC International Food Contest -kilpailu sekä DIRA Automation Award 2023 -palkintotilaisuus.

HI Tech & Industry Scandinavia -messut järjestetään MCH Messecenter Herning -messukeskuksessa Herningissä, Tanskassa 3.–5. lokakuuta.

20.05.2024 10.00VTT sparraa kotimaisia yrityksiä menestymään Naton DIANA-haastekilpailussa ja pääsemään puolustusmarkkinoille
17.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 17.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset - MUKANA IFAT 2024 MESSUKOOSTE!
16.05.2024 11.00Kansantalouden tuotanto väheni maaliskuussa 2024
14.05.2024 10.00Toyota-trukkien ja -hyötyajoneuvojen yhteinen tapahtuma 22.-23.5. Tampereella
14.05.2024 9.00Inovance-tuotteet Suomen markkinoille: Masino-Konaflex laajentaa tarjontansa kattamaan sähkö- ja automaatiotekniikan tuotteet ja palvelut
12.05.2024 11.00Emersonin uusi kompakti ja kestävä teollinen PC
11.05.2024 11.00Teknologiateollisuuden heikko kysyntä ja tilauskertymä vaikeuttavat yhä talouskasvua
10.05.2024 20.00KATSO TÄSTÄ 10.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
08.05.2024 11.00Teknologiateollisuuden heikko kysyntä ja tilauskertymä vaikeuttavat yhä talouskasvua
07.05.2024 11.00Tervetuloa Hydoringin osastolle Pohjoinen Teollisuus -tapahtumassa

Siirry arkistoon »