Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Kalmar yhteistyöhön Coast Autonomous Inc. -yhtiön kanssa nopeuttaakseen robotisoitujen ratkaisujen kehittämistä markkinoille

05.01.2022 11:00

kalmar-still-01.jpg

Cargoteciin kuuluva Kalmar on allekirjoittanut Coast Autonomous Inc.:n kanssa yhteistyösopimuksen vauhdittaakseen robotiikkaan perustuvien autonomisten lastinkäsittelyratkaisujen kehitystä ja kaupallistamista. Sopimuksen myötä Kalmarista on tullut myös Coast Autonomousin vähemmistöosakas yritysten yhteisten intressien vahvistamiseksi pitkällä aikavälillä.

Kehitysyhteistyö- ja investointisopimuksen julkistus seuraa aiemmin markkinoille esiteltyä Kalmar Robotic Portfoliota, joka on Kalmarin älykkäiden, joustavien ja autonomisten liikkuvien työkoneiden ratkaisujen tarjooma. Sen tarkoituksena on parantaa lastin- ja materiaalinkäsittelyn turvallisuutta, ekotehokkuutta ja tuottavuutta satamissa, terminaaleissa, jakelukeskuksissa ja raskaassa logistiikassa.      

Coast Autonomous on kalifornialainen autonomisen ajamisen teknologia-startup, joka tarjoaa ratkaisuja ihmisten ja tavaroiden siirtämiseksi kaupunki- ja teollisuusympäristöissä. Coast Autonomous on kehittänyt oman autonomisen ajamisen järjestelmän, joka sisältää kartoituksen ja paikannuksen, robotiikan ja tekoälyn sekä kaluston hallinnan ja valvonnan. Alkuvaiheessa Kalmarin ja Coast Autonomousin välinen kumppanuus keskittyy autonomisen Kalmar RoboTractor -terminaalitraktorin kehittämiseen.

Lasse Eriksson, Kalmarin teknologiajohtaja, sanoo: ”Kalmarin ja Coast Autonomousin kumppanuus korostaa yhteistyön merkitystä alallamme, erityisesti robotiikassa. Coastin ainutlaatuinen, kaikilla tasoilla turvallisuutta parantava teknologia ja laaja kokemus autonomisista ratkaisuista tarjoavat meille loistavan mahdollisuuden vauhdittaa robotisaatiota ja Kalmar Robotic Portfolion lanseerausta. Turvallisuus on keskeinen kriteeri kaikessa tekemisessämme Kalmarissa. Sen vuoksi olemme innoissamme yhteistyöstä Coastin kanssa ja mahdollisuudesta integroida Coastin turvalliset autonomiset ratkaisut, jotka mahdollistavat tulevaisuudessa autonomisen toiminnan ympäristössä, jossa operoi sekä ihmisten ohjaamia että robotisoituja, itsestään ajavia laitteita.” 

Adrian Sussmann, Coast Autonomousin johtaja sanoo: ”Teknologia-asiantuntijamme ovat jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehittäneet turvallisia autonomisia ajoneuvojärjestelmiä kaupunki- ja teollisuusympäristöihin. Yhteistyö Kalmarin kanssa avaa uuden sovellusalueen, johon teknologiamme sopii täydellisesti. Odotamme innolla robotiikkaratkaisumme integrointia Kalmarin huippuluokan laitteisiin ja siten Kalmarin asiakkaiden turvallisuuden ja tuottavuuden parantamista. Työskentely alan johtavan valmistajan kanssa satama- ja terminaalitoiminnoissa antaa meille hienon mahdollisuuden ja vahvistaa entisestään ainutlaatuista toimintaamme. Robotiikan uusi aikakausi on alkamassa. Kumppanuus Kalmarin kanssa lujittaa uskoamme siihen, että turvalliset autonomiset ajoneuvot lisääntyvät nopeasti teollisuusympäristöissä. Se tarjoaa valtavasti hyötyä ja lisäarvoa kaikille.”

15.01.2022 11:00Valmet lanseeraa älykkään massan jauhatuksen säädön varmistamaan jauhinten paremman toiminnan
14.01.2022 22:20KATSO TÄSTÄ 14.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
10.01.2022 11:00Turvallisuus- ja ympäristövaatimukset vauhdittaneet kehittyneemmän teknologian käyttöä meriliikenteessä
07.01.2022 23:55KATSO TÄSTÄ 7.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
05.01.2022 11:00Kalmar yhteistyöhön Coast Autonomous Inc. -yhtiön kanssa nopeuttaakseen robotisoitujen ratkaisujen kehittämistä markkinoille
04.01.2022 11:00Valmet toimittaa automaatio- ja laadunhallintajärjestelmät Irani Papel e Embalagemille Brasiliaan
31.12.2021 19:00KATSO TÄSTÄ VUODEN VIIMEINEN 31.12. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
29.12.2021 11:00Teräs ja sen toimitusketju ovat muuttumassa vihreiksi
25.12.2021 11:00Parker High Pressure Connectors Europe julkistaa uuden optimoidun FEM-pikaliitinsarjan
24.12.2021 9:55KATSO TÄSTÄ! Ammattilehden Hyviä uutisia! Jouluspesiaali lähetys - mukavia alan joulutunnelmia

Siirry arkistoon »