Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Parker sitoutuu muuttamaan toimintonsa hiilineutraaleiksi vuoteen 2040 mennessä ja edistää kestävää tulevaisuutta mahdollistavien teknologioiden kehitystyötä

02.09.2021 16:00


PAREU870A_windturbine_howitworks_HRES.jpg
Parker Hannifin Corporation (NYSE:PH), maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologian tuotteiden ja järjestelmien valmistaja, julkaisi tänään vuoden 2020 kestävän kehityksen raporttinsa ja ilmoitti uudesta sitoumuksestaan tehdä toiminnoistaan hiilineutraaleja vuoteen 2040 mennessä. Jatkuvan edistymisen varmistamiseksi Parker on myös määrittänyt sarjan päästötavoitteita.

Sovellusalojen I, II ja III päästötavoitteet:

• Absoluuttisten päästömäärien vähentäminen suoraan yrityksen toiminnoista ja epäsuorien päästömäärien vähentäminen ostetusta energiasta (sovellusalat I ja II) 50 % vuoteen 2030 mennessä. 
• Muiden epäsuorien absoluuttisten päästöjen, jotka liittyvät materiaalien hankintaan, logistiikkaan ja palveluihin (sovellusala III), vähentäminen 15 % vuoteen 2030 mennessä ja 25 % vuoteen 2040 mennessä.
• Toimintojen muuttaminen hiilineutraaleiksi (sovellusalat I ja II) vuoteen 2040 mennessä.

”Parker on edistynyt huomattavasti kestävän kehityksen polulla, mutta tunnustamme tarpeen tehdä asian eteen vielä paljon enemmän”, totesi Parkerin toimitusjohtaja Tom Williams. ”Teknologiamme tarjoavat asiakkaille ympäri maailman mahdollisuuden olla ympäristöystävällisempiä ja aiempaa tehokkaampia. Tämä sitoumuksemme vähentää hiilipäästöjä on toinen merkittävä toimenpide, jonka avulla luomme aiempaa kestävämmän tulevaisuuden tuleville sukupolville.”

Nämä tavoitteet, jotka esiintyvät myös tämänvuotisessa raportissa, on lähetetty Science Based Targets -järjestön hyväksyttäväksi. Järjestö määrittää ja edistää parhaita käytäntöjä päästöjen vähennys- ja hiilineutraaliustavoitteille ilmastotieteen mukaisesti. Parkerin pitkän aikavälin strategia sisältää toimia yrityksen energiankulutuksen vähentämiseksi, investointeja uusiutuvaan energiaan ja läheisen yhteistyön toimittajien kanssa energiankäytön ja päästöjen vähentämiseksi vieläkin enemmän.Parkerin pitkän aikavälin strategia sisältää toimia yrityksen energiankulutuksen vähentämiseksi, investointeja uusiutuvaan energiaan ja läheisen yhteistyön toimittajien kanssa energiankäytön ja päästöjen vähentämiseksi vieläkin enemmän. 

Kestävän tulevaisuuden mahdollistavat teknologiat

Vuoden 2020 Kestävän kehityksen raportti korostaa myös Parkerin verkottunutta hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologioiden tuotevalikoimaa, jossa on monenlaisia erittäin tehokkaita tuotteita ja järjestelmiä. Ne on suunniteltu auttamaan asiakkaita vähentämään luonnonvarojen kulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Parker tarjoaa teknologiaratkaisuja, jotka mahdollistavat aiempaa puhtaampien ja tehokkaampien energiaan, sähköistymiseen, keveyteen ja muihin seikkoihin liittyvien innovaatioiden varhaisemman käyttöönoton sadoilletuhansille yrityksille teollisuus-, mobiili- ja ilmailualoilla, millä on myös positiivinen vaikutus ympäristöön ympäri maailman.

Näitä ratkaisuja ovat esimerkiksi seuraavat: 

• Kattava valikoima teknisiä materiaaleja, kuten lämpöeristys, pinnoitteet, liimat ja tärinänhallinta, mahdollistavat entistä suuremman määrän sähköisiä sovelluksia.
• Kattava valikoima hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologioita, jotka tukevat erilaisten puhtaiden energialähteiden, kuten akkujen, paristojen, polttokennojen, vedyn, kestävien polttoaineiden ja uusiutuvan energian käyttöä.
• Vahvin hydrauliikka- ja pneumatiikkatarjonta sähköhydraulisilla, sähkömekaanisilla ja pneumaattisilla toimilaitteilla, venttiileillä, pumpuilla, moottoreilla, säätimillä, ohjelmistoilla ja liikennevälineillä, jotka johtavat entistä suurempaan määrään ilmailu-, mobiili- ja teollisuussovelluksia.
• Kattava valikoima suodatinteknologioita, jotka kiihdyttävät kehitystä kohti puhtaampaa ja kestävämpää maailmaa.
• Jännittäviä mahdollisuuksia laajentaa tuoterakennetta sekä käytössä olevalle OEM-laitteistolle että merkittävän uuden infrastruktuuri-investoinnin osalta, joka tukee puhtaamman teknologian maailmaa.

”Meillä on jo yli sadan vuoden kokemus alaltamme, joten meidät kutsutaan usein paikalle, kun on kyse monimutkaisimpien teknisten haasteiden ratkaisuun tähtäävistä yhteishankkeista”, Williams lisäsi. "Läpimurrot, jotka tekevät maailmasta puhtaamman, älykkäämmän ja turvallisemman, eivät olisi mahdollisia ilman Parker-teknologioita."

Kestävän kehityksen raportin tärkeimmät saavutukset

Muita merkittäviä Parkerin kestävän kehityksen hankkeisiin liittyviä ja raportissa mainittuja saavutuksia ovat esimerkiksi seuraavat:

• Turvallisuus on kaikkien Parkerin työntekijöiden yhteinen arvo, ja yritys on vähentänyt kirjattavien loukkaantumistapausten määräänsä 72 % vuodesta 2015 vuoteen 2020. Vuonna 2020 aste 100:aa työntekijää kohti oli 0,40, mikä oli 35 %:n vähennys vuoteen 2019 verrattuna. 
• Vuodesta 2010 lähtien Parker on vähentänyt energiaintensiteettiään (MWh/USD) 42 % ja kasvihuonekaasuintensiteettiään (MT/USD) 50 %. Vuonna 2020 Parkerin ilmastotulos oli monialaisten vertaisteollisuusyritysten ylimmässä neljänneksessä. 
• Tänä päivänä Parker kierrättää yli 85 % tuotantotoiminnassaan syntyneestä jätteestä ja vähentää koko ajan kaatopaikoille päätyvän jätteen määrää. 
• Vuodesta 2010 lähtien Parker-Hannifin Foundation -säätiö on tehnyt lahjoituksia 64 miljoonan dollarin edestä, mukaan lukien vuonna 2020 lahjoitetut 6 miljoonaa dollaria.

Lisätietoja on saatavilla Parkerin uusimmassa vuoden 2020 Kestävän kehityksen raportissa. Lisätietoja on osoitteessa www.parker.com/sustainability

15.01.2022 11:00Valmet lanseeraa älykkään massan jauhatuksen säädön varmistamaan jauhinten paremman toiminnan
14.01.2022 22:20KATSO TÄSTÄ 14.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
10.01.2022 11:00Turvallisuus- ja ympäristövaatimukset vauhdittaneet kehittyneemmän teknologian käyttöä meriliikenteessä
07.01.2022 23:55KATSO TÄSTÄ 7.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
05.01.2022 11:00Kalmar yhteistyöhön Coast Autonomous Inc. -yhtiön kanssa nopeuttaakseen robotisoitujen ratkaisujen kehittämistä markkinoille
04.01.2022 11:00Valmet toimittaa automaatio- ja laadunhallintajärjestelmät Irani Papel e Embalagemille Brasiliaan
31.12.2021 19:00KATSO TÄSTÄ VUODEN VIIMEINEN 31.12. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
29.12.2021 11:00Teräs ja sen toimitusketju ovat muuttumassa vihreiksi
25.12.2021 11:00Parker High Pressure Connectors Europe julkistaa uuden optimoidun FEM-pikaliitinsarjan
24.12.2021 9:55KATSO TÄSTÄ! Ammattilehden Hyviä uutisia! Jouluspesiaali lähetys - mukavia alan joulutunnelmia

Siirry arkistoon »