Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

OnRobot tuotteisiin uusia ominaisuuksia

16.08.2020 12:30

OnRobot Eyes

Perinteiset yhden käyttötarkoituksen teollisuusrobotit ovat menettämässä jalansijaa edullisille ja helppokäyttöisille roboteille ja oheislaitteille, joita voidaan käyttää joustavasti monenlaisissa käyttökohteissa. Näin valmistajat voivat parantaa automaatioinvestointiensa tuottavuutta entisestään. OnRobot laajentaa sitoumustaan julkaisemalla ohjelmistopäivityksen suosittuun, 2.5D-kamerapohjaisen Eyes-konenäköjärjestelmään.

”Perinteinen lähestymistapa teollisuusautomaatioon asettaa tuotteen keskiöön. Tämä johtaa kalliisiin, liian monimutkaisiin ratkaisuihin yksinkertaisten automaatio-ongelmien kohdalla”, sanoo OnRobotin toimitusjohtaja Enrico Krog Iversen. ”OnRobot hyödyntää käytännöllisempää, käyttötarkoituskeskeistä lähestymistapaa. Tämä tarkoittaa, että tarjoamme asiakkaillemme helppokäyttöiset tiettyihin käyttötarkoituksiin mukautetut työkalut. Samalla se tarkoittaa myös asiakkaiden tukemista tarjoamalla olemassa oleviin tuotteisiin päivityksiä, jotka mahdollistavat niiden käyttämisen uusiin käyttötarkoituksiin.”

Uusia ominaisuuksia, joiden ansiosta Eyes-konenäköä voidaan käyttää laaduntarkastukseen ja mobiiliasennuksiin, ovat mm. useiden kohteiden havaitseminen yhdestä kuvasta, värien ja läiskien tunnistus ja automaattiset rajamerkkien kalibrointityökalut, jotka nopeuttavat jaksoaikaa mobiilikäytössä.

”OnRobot pitää tärkeänä merkityksellistä keskusteluyhteyttä asiakkaiden kanssa ja haluaa kyetä reagoimaan nopeasti keskustelujen pohjalta uusin julkaisuin ja tuotepäivityksin”, sanoo Iversen. ”Asiakkaamme kertoivat meille, että he pitävät kovasti Eyesin helppokäyttöisyydestä mutta haluaisivat uusia laaduntarkastustehtäviin mukautettuja ominaisuuksia. Tämä Eyes-päivitys sisältää nämä toiminnot.”

Uudet konenäkötarkastusominaisuudet parantavat jaksoaikaa ja pääoman tuottoa

Eyesin uusien tarkastusominaisuuksien ansiosta järjestelmä voi helposti lajitella, tarkastaa tai poimia ja asettaa järjestämättömiä esineitä värien ja ääriviivojen tunnistuksen avulla. Tämä on ominaisuus, johon useimmat kilpailevat konenäköjärjestelmät eivät pysty. Tämä tunnistusmenetelmä ei edellytä lainkaan työkappaleiden opettamista, ja se tunnistaa kohteita käyttäjän syöttämien väri- ja kokotietojen perusteella. Eyesin tarkastusominaisuuksia voidaan käyttää esimerkiksi CNC-koneista poistettujen osien tarkistamiseen tai materiaalin liiallisuuden tai riittämättömyyden tarkistamiseen IMM-osista valamisen jälkeen. Työkalut tukevat myös manuaalisia tarkastuksia: käyttäjä määrittää kamera- ja tarkastusohjelman, asettaa työkappaleen manuaalisesti näkökenttään ja suorittaa tarkastuksen. Robottia ei tarvita.

Päivitys tarjoaa käyttäjille myös useiden kohteiden tunnistuksen yhdestä kuvasta. Siten järjestelmä voi poimia kaikki työkappaleet vain yhden kuvan perusteella. Tämä vähentää käyttäjien kokemaa monimutkaisuutta ja parantaa jaksoaikoja. Päivitys sisältää työkalut, joiden avulla käyttäjät voivat pyytää tiettyjä työkappaletyyppejä ja määrittää tarttujan liikkumisvaraparametrit.


Eyes-konenäön lisääminen robotteihin

Uusi Landmark-ominaisuus on lisätty Eyesin tehokkaaseen työkaluvalikoimaan. Sen avulla Eyes-konenäköä voidaan käyttää helposti mobiiliroboteissa ja kokoonpanoissa, joissa on kärryjä, tarjottimia ja kuormalavoja. Landmark-ominaisuuden avulla mobiilirobotit on helppo ohjelmoida siirtymään asemalta asemalle loppukäyttäjän määrittämien rajamerkkien perusteella. Rajamerkkejä voidaan käyttää myös käynnistämään tiettyjä robottitoimintoja: esimerkiksi kun Eyes havaitsee työtilaan saapuvan poimittavilla osilla kuormatun mobiilikärryn, se voi helposti vaihtaa poimi ja aseta -rutiiniin.

”Yhä useammat valmistajat haluavat käyttää robottivarsia mobiilialustoilla erilaisissa tehdas- ja varastokäyttötarkoituksissa. Tämä päivitys antaa asiakkaillemme mahdollisuuden asentaa Eyes-konenäkö mobiilirobotteihin tinkimättä helppokäyttöisyydestä, joka tekee tuotteistamme houkuttelevia kaikenkokoisille valmistajille”, sanoo Iversen. 

22.01.2021 23:25KATSO TÄSTÄ 22.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
27.01.2021 11:03Schneider Electric esittelee uuden teollisuuden automaatiojärjestelmän
26.01.2021 9:34Ulvilalaiselle Cimcorpille miljoonatilaus Saksasta
25.01.2021 11:00Teollisuuden tuottajahinnat laskivat 2,9 prosenttia edellisvuoden joulukuusta
21.01.2021 16:01Uudet pakkas-sylinterit ja jarruliittimet Metal Worksilta
19.01.2021 10:00SMC webinaarikutsu: aiheena ionisaattorit - vielä ehdit ilmoittautua mukaan
15.01.2021 19:35KATSO TÄSTÄ 15.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
15.01.2021 9:10Indutrade konserniin kuuluva Filterteknik laajentaa Suomeen
13.01.2021 9:11Kalmarin luotettava konttilukkiteknologia parantamaan Reunionin sataman toimintaa
12.01.2021 11:00SSAB:n Raahen-tehtaalla kokeiltiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä asennustyön valvonnassa

Siirry arkistoon »