Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Joka neljäs kouluttamassa henkilöstöään koronalomautusten aikana - työnantaja voi saada tukea esimerkiksi digitaitojen edistämiseen

18.05.2020 9:00

datanapy.jpg

Noin joka neljäs toimitusjohtaja on kouluttamassa henkilöstöään koronakriisistä johtuvien lomautusten aikana, kertoo Teknologiateollisuuden tuore kysely. Kouluttaminen on satsaus yrityksesi kasvuun jo heti koronasta toipuessa, ja siihen voi saada TE-hallinnon tukea jo koronan aikana.

Teknologiateollisuus kysyi huhtikuun lopulla jäsenyritystensä toimitusjohtajilta, aikovatko he hyödyntää koulutusmahdollisuuksia lomautuksen aikana tai sen sijaan. 552 vastaajasta 152 (28 prosenttia) kertoi, että aikoo tai on jo hyödyntänyt koulutusmahdollisuutta.

Yrityksillä on hyvin erilaisia koulutustarpeita.

”Tarvittavan osaamisen teemoista nousivat erityisesti digi- ja myyntitaidot, projektinhallinta, esimiestyön ja tuottavuuden kehittäminen sekä ammatillisista osaamisista koneistus, hitsaus, automaatio ja robottiosaaminen. Hyvä uutinen on, että näihin tarpeisiin on saatavilla koulutusta”, kertoo Teknologiateollisuuden asiantuntija Paula Varpomaa.

Hän kehottaa yrityksiä olemaan yhteydessä alueensa oppilaitokseen tai TE-palveluihin. Lomautusaika kannattaa käyttää osaamisen kehittämiseen, koska työnantaja voi tietyin edellytyksin saada tukea TE-hallinnon kanssa suunniteltuihin koulutuksiin, ja erilaisia koulutusvaihtoehtoja on hyvin paljon tarjolla. Koulutustietoa kannattaa hakea muun muassa TE-hallinnon sivuilta.

Paula Varpomaa kehottaa työnantajia hyödyntämään lomautusaikaa koulutukseen, koska osaaminen on koronakriisin jälkeen haettavassa kasvussa yksi tehokkaimmista keinoista, joilla voi vahvistaa yrityksen kilpailukykyä.

OSAAMINEN RATKAISEE KORONAN JÄLKEISEN AJAN KILPAILUSSA

”Työelämä on ollut hurjassa murroksessa jo pitkään, ja koronakriisi tuo yrityksiin taas uusia muutos- ja uudistamistarpeita. Osaaminen on yrityksille aivan keskeinen strateginen kysymys, joka ratkaisee sen, ketkä pärjäävät ja ketkä putoavat. Menestyminen koronan jälkeisen ajan kilpailussa edellyttää uudistumista ja korkeampaa osaamista”, Varpomaa sanoo.

Koulutusta kannattaa vakavasti pohtia myös lomautuksen tai irtisanomisen vaihtoehtona.

”Tuotannon käynnistäminen uudelleen sekä kasvun hakeminen on helpompaa ja nopeampaa, kun talossa on jo osaavia ja uuden oppimisesta innostuneita työntekijöitä. Tähän mahdollisuuteen kannattaa ehdottomasti tarttua jo lomautusaikana”, Varpomaa toteaa.

Myös Teknologiateollisuuden työehtosopimuskumppanit Teollisuusliitto, Insinööriliitto, Tekniikan akateemiset, Ammattiliitto Pro ja Tietoala suosittelevat jäsenilleenkoulutusmahdollisuuksiin tarttumista. Liitot pitävät asiaa erittäin tärkeänä, koska osaamisen kehittäminen auttaa niin yrityksiä kuin työntekijöitäkin ponnisteltaessa uuteen kasvuun.

TIETOPAKETTI KOULUTUSTARJONNASTA

Olemme koonneet työpaikkojen käyttöön tietopaketin koulutustarjonnasta eri puolilla Suomea. Mahdollisuuksiin voi tutustua tästä

Koulutustietoa kannattaa hakea myös mm. TE-hallinnon sivuilta osoitteista:
Työnantajalle / Yrittäjälle: Henkilöstöön ja yrittäjyyteen liittyvät koulutukset ja valmennukset
Työnhakijalle: Löydä töitä

Hyötytietoa yrityksille löytyy lisäksi EK:n muistiosta Opiskelu lomautusaikana ja lomautuksen vaihtoehtoja. Työnantaja voi esimerkiksi saada tietyin edellytyksin tukea TE-hallinnon kanssa suunniteltuihin koulutuksiin.

Lomautetun on puolestaan tärkeää tietää, että hänellä on nyt oikeus työttömyysturvaan opintojen tai yritystoiminnan estämättä. Poikkeussääntö on väliaikainen ja koskee 16.3.2020 tai sen jälkeen lomautettuja. Sääntö on voimassa 31.7.2020 saakka. Lue lisää täältä.

31.07.2020 23:33KATSO 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa
03.08.2020 14:11Saabin kruununjalokivi löytyy yhä Suomesta
02.08.2020 11:00Transparent with a perfect flow
31.07.2020 11:00Enersense on saattanut Empower-yrityskaupan päätökseen
30.07.2020 11:00Alkusyksyn Metsäalan Ammattilehti työn alla - lähde mukaan ilmoituksella - lisäjakelussa mm. FinnMetko messuilla
29.07.2020 11:11Certified Marine Repair Center opened in Istanbul and Singapore
28.07.2020 11:33Metso Outotec toimittaa kiertouunijärjestelmän Lynas Kalgoorlien uudelle laitokselle Länsi-Australiaan
27.07.2020 11:11Kuluttajien luottamus ylitti jo keskiarvonsa - isot ostot houkuttavat
24.07.2020 23:00KATSO 24.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa
24.07.2020 11:00Hydroscandilta saa komposiittiletkut varastosta

Siirry arkistoon »