Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Tanskalaiset MiR-robotit optimoivat Fordin sisäistä logistiikkaa

30.10.2019 9:27


Edelläkävijä Henry Ford muutti monen ihmisen elämää visiollaan tuoda autot kaikkien saataville, ja nykyisin Ford Motor Company on maailman johtavia autonvalmistajia. Fordin tehtaalla Espanjan Almussafes-Valenciassa tuotetaan monia suosittuja malleja, kuten Kugaa, Mondeota ja S-Maxia. Täällä valmistetaan 2 000 ajoneuvoa päivässä 300 000 neliömetrin tiloissa. Mobile Industrial Robotsin (MiR) kolme autonomista ja kollaboratiivista mobiilirobottia on nyt optimoinut valtavan tuotannon sisäisen logistiikan.

Olemme ylpeitä siitä, että meillä on yksi Euroopan innovatiivisimmista tehtaista ja että olemme ensimmäisten joukossa siirtyneet käyttämään kollaboratiivisia mobiilirobotteja materiaalien jakeluun. Se tehostaa sisäistä logistiikkaamme",sanoo Pepe Pérez, Ford Españan Corporate Communications Manager.

Ford-tehtaan tuotanto on automatisoitu siten, että avainelementtinä ovat useat teollisuusrobotit. Tuotannon pitämiseksi käynnissä on tärkeää, että oikeat teollisuus- ja hitsausmateriaalit toimitetaan eri robottiasemille. Ennen MiR-robottien tuloa tämä hoidettiin manuaalisesti. Se oli yksitoikkoinen ja aikaa vievä tehtävä työntekijöille. Siksi Ford osti puolitoista vuotta sitten ensimmäisen MiR100-robottinsa, joka nyt toimittaa osat oikeisiin paikkoihin tuotantolaitoksella. Mobiilirobotti välttää arvaamattomat esteet, on valmiina muuttamaan reittiään tai pysähtymään, kun se on välttämätöntä ja toimii turvallisesti yhdessä ihmisten ja muiden ajoneuvojen kanssa tehtaalla. 

"Niistä kolmesta MiR100-robotista, jotka ovat tällä hetkellä käytössä, ensimmäinen nimettiin Survivoriksi. Se sai nimensä siitä, että se selvisi erittäin haastavassa ympäristössä. Nykyisin se kuljettaa edelleen varaosia varastosta tuotantolinjoille", sanoo Eduardo García Magraner, insinööri ja johtaja Body & Stamping-osastolla, joka on hyötynyt uusista autonomisista mobiiliroboteista. Hän jatkaa:

”Ohjelmoimme robottiin koko tuotantolaitoksen kartan. Tämän kartan ja robotin antureiden avulla se voi liikkua itsenäisesti ja turvallisesti laitteiden ja ihmisten välillä. Alussa operaattorit tuijottivat ohikulkevaa robottia aivan kuin olisi kyse science fiction -elokuvasta. Nyt he jatkavat vain työtään ja tietävät, että robotti on tarpeeksi älykäs liikkumaan ilman heitä.”

Ford testasi robottia jonkun aikaa ja tuli siihen tulokseen, että se toimi virheettömästi ja siitä oli tullut erittäin arvokas osa tiimiä. García Magraner toivoo, että muille Ford-tehtaille olisi vastaavaa iloa teknologiasta, ja yritys on jo investoinut sittemmin kahteen uuteen mobiilirobottiin.

Uusien teollisuus- ja hitsausmateriaalien toimittaminen eri asemille Body & Stampingissaon ratkaisevaa sen kannalta, että eri Ford-mallien tuotanto voidaan pitää käynnissä. Fordin suorittamissa testeissä on havaittu, että yksi mobiilirobotti vapauttaa jopa 40 miestuntia päivässä. Työntekijät voivat siten käyttää aikaansa vaativampiin tehtäviin.

Tärkeä syy MiR-robottien valitsemiseen oli suuri joustavuus, joka liittyy niiden navigaatiojärjestelmään. Miguel Montaña, huoltotarkastuksen analyytikko, sanoo:

"Meille oli ratkaisevaa, että ei tarvittu ulkoisia navigointielementtejä, kuten lähettimiä, magneetteja tai hihnoja lattialla. Kartoitimme vain testialueen, ja robotti alkoi työskennellä. Näin monimutkaisessa ympäristössä se on erittäin tärkeää.”

Fordin työntekijöille oli tärkeää, että robotit olivat helppokäyttöisiä. Eduardo García Magraner sanoo: ”Robotit ovat niin hyvin konfiguroituja, että kaikki voivat käyttää niitä, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta ohjelmoinnista. Järjestelmä on erittäin käyttäjäystävällinen, ja kolmella MiR-robotillamme on nyt omat reitit koko laajalla tehdasalueella.” 

MiR-robottien mukauttamiseksi Fordin tarpeisiin ne varustettiin automatisoidulla hyllyjärjestelmällä, jossa on 17 tilaa eri painoisille ja kokoisille materiaaleille. Virheiden välttämiseksi näiden tilojen avaaminen ja sulkeminen on automatisoitu, joten operaattorilla on pääsy vain tarvitsemiinsa materiaaleihin. 

Kolme MiR-robottia ovat ensimmäiset yhteistyötä tekevät autonomiset mobiilirobotit Ford-tuotantolaitoksella Euroopassa. Mutta Alvarez päättää:

”Olemme niin tyytyväisiä kolmeen MiR-robottiimme teollisuusmateriaalien jakelussa, että odotamme nyt löytävämme uusia alueita niiden käyttämiseen, sekä omalla osastollamme että muissa tiloissa. Robotit oppivat itse uutta jatkuvasti ja toimivat nyt täydellisesti ja turvallisesti työntekijöiden, haarukkatrukkien ja kaikkien muiden elementtien kanssa tehtaalla.

18.11.2019 12:393D-tulostuspalvelut tuovat lisäävän valmistuksen yhä useamman ulottuville
17.11.2019 10:00HAWE Finland on muuttanut uusiin toimitiloihin Espoossa
16.11.2019 11:00IT- ja metsäyhtiöt aloittavat tiiviin yhteistyön - tehtaat innovaatioalustoiksi
15.11.2019 11:11AEL ja Amiedu yhdistyvät - uusi koulutus- ja konsultointipalvelujätti sai nimen Taitotalo
14.11.2019 10:52Bosch Rexroth -jälleenmyyjien tehdasvierailu Saksassa
13.11.2019 12:11Syyskuussa liikevaihto kasvoi kaikilla kaupan toimialoilla
12.11.2019 14:30Stauff tuo markkinoille Pohjolan vaativiin oloihin tarkoitetun liitinvalikoiman
12.11.2019 9:09Team Finland -verkosto tiivistää yhteistyötään - entistä sujuvampaa asiakaspalvelua yrityksille kotimaassa ja maailmalla
11.11.2019 9:00Messukeskus: Teknologia 19 kasvoi kokoa niin pinta-alaltaan kuin kävijämäärältään
10.11.2019 9:11Itseohjautuvat autot kisaavat toisiaan vastaan Hervannassa

Siirry arkistoon »