Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Toimitusjohtaja Mia Mantsinen Alihankinta 2019 -messujen avauspuheessaan: "Kestävyys ei ole nollasummapeliä"

24.09.2019 10:11

miia_mantsinen-kasvokuva.jpg

Euroopan toiseksi suurin alihankintateollisuuden messutapahtuma Alihankinta 2019 sekä startup-tapahtuma AlihankintaHEAT käynnistyivät tänään Tampereella. Torstaihin 26.9. asti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen kaikki viisi hallia täyttyvät yli 1000 näytteilleasettajasta, jotka ovat saapuneet Tampereelle paristakymmenestä eri maasta. Vuoden 2019 teema on kestävä valmistus. Messut avasi toimitusjohtaja Mia Mantsinen Mantsinen Groupista ja teemapuhujana oli Kestävä kehitys -yksikön johtaja Helena Soimakallio Teknologiateollisuus ry:stä. LOGY ry palkitsi avajaisissa Vuoden päähankkijana Lojer Oy:n ja Vuoden alihankkijana Futurice Oy:n.

"Kestävän ja vastuullisen toiminnan kulmakivi on yhdessä tekeminen. Ketään ei jätetä ja toisia tukemalla ja haastamalla päästään kunnianhimoisiinkin tavoitteisiin", korosti messujen avauspuheenvuorossa Alihankinta 2019 kumppaniyrityksen toimitusjohtaja Mia Mantsinen Mantsinen Groupista. 

– On jatkuvasti haettava seuraavia kohteita olla parempi kuin tänään. Voidaan ottaa oppia niistä lukuisista suomalaisista yrityksistä, jotka ovat tällä saralla globaaleja edelläkävijöitä. Kumppaneiden kanssa tekemällä voimme vaikuttaa laajemmalle. Kestävän ja taloudellisen tuotteen takana on oltava vastuullinen kehitys-, hankinta- ja valmistusketju, jossa jokaisen osapuolen merkitys kasvaa itseään suuremmaksi. Kestävyys ei ole nollasummapeliä, kertoo Mantsinen.

Kolumni: Toimitusjohtaja Mia Mantsinen, Mantsinen Group: "Sukupolvelta toiselle"

Vuoden Päähankkija Lojer Oy ja Vuoden Alihankkija Futurice Oy

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2019 Päähankkija -palkinnon saajaksi on valittu Lojer Oy (Sastamala) ja Alihankkija -palkinnon saaja on Futurice Oy (Tampere). Palkinnot vastaanottivat Lojer Oy:n toimitusjohtaja Ville Laine, hallituksen puheenjohtajaTommi Salonen ja tuotantojohtaja Jukka Suni sekä Futurice Oy:n Suomen-maajohtaja Riku Valtasoja ja Tampereen yksikön johtaja Osmo Haapaniemi.

Lisätiedot: Vuoden 2019 Päähankkija on Lojer Oy / Vuoden 2019 Alihankkija on Futurice Oy

Palkinnot luovuttivat LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen sekä palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista.

Palkintovaliokunnan mukaan Lojer on pitkäjänteisesti ja eettisesti kehittänyt omaa hankintaverkostoaan. Lojerin hankintastrategian mukaisesti materiaalit hankitaan mahdollisuuksien mukaan kotimaisilta ja jopa alueellisilta toimittajilta, mistä osoituksena, että Lojerilla on Avainlippu-merkintä kaikissa yrityksen valmistamissa tuotteissa. Futurice puolestaan huimasta 30 prosentin vuosittaisesta kasvuvauhdista huolimatta on menestyksekkäästi onnistunut vaalimaan omaa toimintatapaansa, joka näkyy ja tuntuu yrityksen toiminnassa ja kulttuurissa. Yhtiön arvot – luottamus, läpinäkyvyys, oppiminen ja huolenpito – ovat vahvasti läsnä niin henkilöstön arjessa kuin asiakastyössä. Palkintovaliokunta arvosti yhtiön palvelua ja asiakaskokemusta.

Nordean Olli Kärkkäinen: Talouden näkymät turbonapin tarpeessa

Messujen avajaisaamun ohjelmassa yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen Nordeasta loi katsauksen epävarmaan taloustilanteeseen rohkaisemalla investointeihin. Keynote-puhujana lavalle noussut digitaalisen työn asiantuntija Esko Kilpi tarjosi kuulijoille ajattelun aihetta siihen, millaisella yhteistyöllä tulevaisuuden teollisuudessa pärjää parhaiten. Heat Grilli -paneelikeskustelussa pureuduttiin kestävään valmistukseen ja tulevaisuuden teollisuuteen Tekniikka & Talouden päätoimittajan Mikko Torikan johdolla. Heat Stage täyttyy messuilla ajankohtaisista esityksistä, keskusteluista ja pitchauksista.

Lisätiedot: www.alihankinta.fi/fi/heat/

Vuodesta 1988 lähtien järjestetty Alihankinta esittelee koko Suomen teollisuuden ja sen kärkiyritykset. Viime vuonna messuihin tutustui 17 188 teollisuuden päättäjää ja asiantuntijaa. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry. 4. kertaa toteutettavan AlihankintaHEATin järjestävät yhteistyössä Tampereen Messut Oy:n tapahtumayksikkö Finland Events ja Rapid Action Group Oy (RAG).

08.12.2019 15:50Salhydrolle valmistuu uudet toimitilat Nurmijärvelle
08.12.2019 11:11Teknisen Kaupan markkinakatsaus 3Q 2019: Teollisuuden kysyntä kannattelee, odotukset heikentyvät
07.12.2019Fugro awards contract to Bosch Rexroth to fully maintain and further improve Fugro Synergy´s hydraulic equipment
06.12.2019 11:11VTT kehitti selluloosakuidusta valokuidun
05.12.2019 11:00Uudet ISOBUS-yhteensopivat AgPLd-turvaluokitellut ohjaimet traktori- ja työkonesovelluksiin
04.12.2019 15:00ASUS tuo markkinoille ZenBook Duo-kannettavan mullistavalla ScreenPad Plus -kosketusnäytöllä
03.12.2019 12:12Raiha Hydraulicsin verkkosivuilla joulukalenteri missä hyviä tarjouksia hydrauliikka tuotteista
03.12.2019 9:00Yleiskäyttöinen korjausliima-uutuus teollisuuslaitteistojen huoltoon ja korjaukseen
02.12.2019 10:00Specma Oy investoi tulevaisuuteen ostamalla HTR-Hydraulics Oy:n liiketoiminnan
02.12.2019 6:00MacGregorille kahdeksan miljoonan euron tilaukset satama- ja laivastohankkeista Euroopassa 

Siirry arkistoon »