Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Stauff laajentaa kansainvälisiä toimipaikkojaan putkentaivutuskeskuksilla

20.08.2019 14:30

Bild-1_web.jpg

Stauff, kansainvälisesti toimiva hydraulisten johtojen komponenttien valmistaja, sijoittaa maailmanlaajuisesti omiin putkentaivutuskeskuksiin. Englannin Sheffieldissä Stauff UK:ssa monimutkaisten johtojärjestelmien suunnittelu ja putkistojen työstö on osa päivittäistä työtä jo yli 30 vuoden ajan. 

Viime vuosina myös Stauffin tytäryhtiöt Venäjällä, Intiassa ja Brasiliassa on varustettu huipputeknisillä putkentaivutuskoneilla. Vuoden 2019 alussa seurasi keskus Yhdysvalloissa. Myös Stauff-yhtiöt Italiassa, Kiinassa, Koreassa ja Australiassa tarjoavat putkistojen työstöä osittain jo vuosia. Tällä hetkellä laajennetaan kapasiteettia Venäjällä. Muita valmistuspaikkoja Euroopassa ja Aasiassa suunnitellaan parhaillaan.

Näin Stauff kehittää hydraulisia johtoja koskevien skaalattavien palveluittensa konseptia, Stauff Linea, johdonmukaisesti edelleen: ”Integroimalla yhä useammassa maassa liitäntävalmiiksi esivalmistetut putket esikoottuihin rakenneryhmiin, autamme OEM-valmistajia poistamaan valmistusprosesseistaan lisää hankalia vaiheita”, Jörg Deutz, Stauff Gruppen CEO, selventää strategiaa. 

Bild-2_web.jpg

Stauff Linen putki

Stauff-putkentaivutuslaitteistoissa voidaan taivuttaa putkia kaikista tavanomaisista materiaaleista ja kaikkina tavanomaisina malleina, halkaisijoiden ollessa 6–50,8 mm ja seinämien paksuuksien 1–4,5 mm. Mutterien ja leikkuurenkaiden kaltaiset komponentit voidaan asentaa koneellisesti ja putkien päät valmistella putkiliitosten kiinnitystä varten kauluksien avulla tai muotoilemalla. Muita työvaihteita ovat esimerkiksi liitäntäosien hitsaaminen ja juottaminen sekä sitä seuraava pinnoitus tai pinnanjalostus. Myös muiden järjestelmäkomponenttien, kuten pinteiden, laippojen, pallohanojen, jakelijoiden jne. – kaikki omaa kehitystä ja valmistusta –esiasennus tapahtuu suoraan Stauffilla. Asennusvalmiiksi valmistellut putket yhdistetään rakenneryhmiksi ja moduuleiksi ja toimitetaan Shadowboardeille tai A-rungoille asennettuna kone- ja laitteistonvalmistajan asennushihnalle asti. 

Edut ovat selkeät: Yksittäisten komponenttien hankintakulut ja varastomäärät vähenevät, tehokkuus ja turvallisuus lisääntyy lyhyempien asennusaikojen ja asennusvirheiden välttämisen ansiosta, ja kattava vastuu kokonaisista johtojärjestelmistä liitännästä liitäntään siirtyy yhdelle ainoalle valmistajalle. 

Kokemusta ja kansainvälistä tiedonsiirtoa

Esikuvana kaikille sijaintipaikoille on Stauff Gruppen brittiläisen tytäryhtiön globaali putkityöstön Stauff-kompetenssikeskus. Jotta voitaisiin tuottaa maailmanlaajuisesti laatutasoltaan tasaisen korkeita tuloksia, kaikki Stauff-toimipisteet varustetaan samoilla tällä käytetyillä huipputeknisillä putkentaivutusautomaateilla. Ne on verkotettu toisiinsa Cloud-sovelluksen avulla niin, että esimerkiksi Stauff UK:ssa selvitetyt valmistusparametrit voidaan siirtää koneesta toiseen. 

”Pitkä oppimisprosessin sijaan meillä käytetään kokeneiden brittiläisten kollegojemme tiedonsiirtoa maailmanlaajuisiin toimipaikkoihin”, sanoo Jörg Deutz. ”Tiivis kansainvälinen yhteistyö on kuitenkin valtava etu myös erityisesti globaalisti toimiville yrityksille. He voivat luottaa siihen, että he saavat kaikkialla maailmassa 100-prosenttisesti identtisiä, laadukkaita johtomoduuleja. Me takaamme tämän sekä Full-Linerina, joka työskentelee ainoastaan omasta valmistuksesta tulevilla komponenteilla, että myös erittäin pätevien putkentaivutuskeskuksen omistajana.”

17.11.2019 10:00HAWE Finland on muuttanut uusiin toimitiloihin Espoossa
16.11.2019 11:00IT- ja metsäyhtiöt aloittavat tiiviin yhteistyön - tehtaat innovaatioalustoiksi
15.11.2019 11:11AEL ja Amiedu yhdistyvät - uusi koulutus- ja konsultointipalvelujätti sai nimen Taitotalo
14.11.2019 10:52Bosch Rexroth -jälleenmyyjien tehdasvierailu Saksassa
13.11.2019 12:11Syyskuussa liikevaihto kasvoi kaikilla kaupan toimialoilla
12.11.2019 14:30Stauff tuo markkinoille Pohjolan vaativiin oloihin tarkoitetun liitinvalikoiman
12.11.2019 9:09Team Finland -verkosto tiivistää yhteistyötään - entistä sujuvampaa asiakaspalvelua yrityksille kotimaassa ja maailmalla
11.11.2019 9:00Messukeskus: Teknologia 19 kasvoi kokoa niin pinta-alaltaan kuin kävijämäärältään
10.11.2019 9:11Itseohjautuvat autot kisaavat toisiaan vastaan Hervannassa
09.11.2019 11:11Uusia ratkaisuja moottorivoimalaitosten meluun - kasvavat konetehot ja uusiutuva energia edellyttävät panostuksia melun hallintaan

Siirry arkistoon »