Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Stauff laajentaa kansainvälisiä toimipaikkojaan putkentaivutuskeskuksilla

20.08.2019 14:30

Bild-1_web.jpg

Stauff, kansainvälisesti toimiva hydraulisten johtojen komponenttien valmistaja, sijoittaa maailmanlaajuisesti omiin putkentaivutuskeskuksiin. Englannin Sheffieldissä Stauff UK:ssa monimutkaisten johtojärjestelmien suunnittelu ja putkistojen työstö on osa päivittäistä työtä jo yli 30 vuoden ajan. 

Viime vuosina myös Stauffin tytäryhtiöt Venäjällä, Intiassa ja Brasiliassa on varustettu huipputeknisillä putkentaivutuskoneilla. Vuoden 2019 alussa seurasi keskus Yhdysvalloissa. Myös Stauff-yhtiöt Italiassa, Kiinassa, Koreassa ja Australiassa tarjoavat putkistojen työstöä osittain jo vuosia. Tällä hetkellä laajennetaan kapasiteettia Venäjällä. Muita valmistuspaikkoja Euroopassa ja Aasiassa suunnitellaan parhaillaan.

Näin Stauff kehittää hydraulisia johtoja koskevien skaalattavien palveluittensa konseptia, Stauff Linea, johdonmukaisesti edelleen: ”Integroimalla yhä useammassa maassa liitäntävalmiiksi esivalmistetut putket esikoottuihin rakenneryhmiin, autamme OEM-valmistajia poistamaan valmistusprosesseistaan lisää hankalia vaiheita”, Jörg Deutz, Stauff Gruppen CEO, selventää strategiaa. 

Bild-2_web.jpg

Stauff Linen putki

Stauff-putkentaivutuslaitteistoissa voidaan taivuttaa putkia kaikista tavanomaisista materiaaleista ja kaikkina tavanomaisina malleina, halkaisijoiden ollessa 6–50,8 mm ja seinämien paksuuksien 1–4,5 mm. Mutterien ja leikkuurenkaiden kaltaiset komponentit voidaan asentaa koneellisesti ja putkien päät valmistella putkiliitosten kiinnitystä varten kauluksien avulla tai muotoilemalla. Muita työvaihteita ovat esimerkiksi liitäntäosien hitsaaminen ja juottaminen sekä sitä seuraava pinnoitus tai pinnanjalostus. Myös muiden järjestelmäkomponenttien, kuten pinteiden, laippojen, pallohanojen, jakelijoiden jne. – kaikki omaa kehitystä ja valmistusta –esiasennus tapahtuu suoraan Stauffilla. Asennusvalmiiksi valmistellut putket yhdistetään rakenneryhmiksi ja moduuleiksi ja toimitetaan Shadowboardeille tai A-rungoille asennettuna kone- ja laitteistonvalmistajan asennushihnalle asti. 

Edut ovat selkeät: Yksittäisten komponenttien hankintakulut ja varastomäärät vähenevät, tehokkuus ja turvallisuus lisääntyy lyhyempien asennusaikojen ja asennusvirheiden välttämisen ansiosta, ja kattava vastuu kokonaisista johtojärjestelmistä liitännästä liitäntään siirtyy yhdelle ainoalle valmistajalle. 

Kokemusta ja kansainvälistä tiedonsiirtoa

Esikuvana kaikille sijaintipaikoille on Stauff Gruppen brittiläisen tytäryhtiön globaali putkityöstön Stauff-kompetenssikeskus. Jotta voitaisiin tuottaa maailmanlaajuisesti laatutasoltaan tasaisen korkeita tuloksia, kaikki Stauff-toimipisteet varustetaan samoilla tällä käytetyillä huipputeknisillä putkentaivutusautomaateilla. Ne on verkotettu toisiinsa Cloud-sovelluksen avulla niin, että esimerkiksi Stauff UK:ssa selvitetyt valmistusparametrit voidaan siirtää koneesta toiseen. 

”Pitkä oppimisprosessin sijaan meillä käytetään kokeneiden brittiläisten kollegojemme tiedonsiirtoa maailmanlaajuisiin toimipaikkoihin”, sanoo Jörg Deutz. ”Tiivis kansainvälinen yhteistyö on kuitenkin valtava etu myös erityisesti globaalisti toimiville yrityksille. He voivat luottaa siihen, että he saavat kaikkialla maailmassa 100-prosenttisesti identtisiä, laadukkaita johtomoduuleja. Me takaamme tämän sekä Full-Linerina, joka työskentelee ainoastaan omasta valmistuksesta tulevilla komponenteilla, että myös erittäin pätevien putkentaivutuskeskuksen omistajana.”

07.08.2020 17:34KATSO TÄSTÄ 7.8. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
06.08.2020 9:09Metso Outotec toimittaa esimurskauslaitoksia Venäjälle
05.08.2020 8:30Robotiikan käyttöönotolla on huimia mahdollisuuksia pienissäkin yrityksissä
03.08.2020 14:11Saabin kruununjalokivi löytyy yhä Suomesta
02.08.2020 11:00Transparent with a perfect flow
31.07.2020 23:33KATSO 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa
31.07.2020 11:00Enersense on saattanut Empower-yrityskaupan päätökseen
30.07.2020 11:00Alkusyksyn Metsäalan Ammattilehti työn alla - lähde mukaan ilmoituksella - lisäjakelussa mm. FinnMetko messuilla
29.07.2020 11:11Certified Marine Repair Center opened in Istanbul and Singapore
28.07.2020 11:33Metso Outotec toimittaa kiertouunijärjestelmän Lynas Kalgoorlien uudelle laitokselle Länsi-Australiaan

Siirry arkistoon »