Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Gasum keskustelee tulevaisuuden ratkaisuista SuomiAreenassa

15.07.2019 11:11

LNG.jpg

Gasum osallistuu SuomiAreenan keskusteluihin jälleen heinäkuussa. Suomen Meriklusteri, Gasum ja Rauma Marine Constructions järjestävät yhteistyössä keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan, mikä tekee suomalaisesta meriklusterista edelläkävijän osaamisen, teknologian ja vastuullisuuden saralla. Tilaisuuden lisäksi Gasumin voi tavata torstaina ja perjantaina kansalaistorilla, jossa on mahdollista tutustua kaasuautoilun etuihin paremmin.  

SuomiAreenassa keskitytään tänä vuonna tulevaisuuden osaamiseen ja innovaatioihin. Energiayhtiö Gasum osallistuu tapahtumaan keskustelemalla muun muassa tulevaisuuden energiaratkaisuista sekä liikenteen päästöjen hillitsemisestä. Gasum on mukana järjestämässä torstaina 18.7. Rohkeasti edellä – Meriklusteri luo sinistä kasvua Suomeen -keskustelutilaisuutta BEPOP-asiantuntijakeskuksessa. Lisäksi yritys on kansalaistorilla torstaina ja perjantaina puhumassa SuomiAreenan vieraiden kanssa esimerkiksi kaasuautoilusta. 

”Ympäristöystävälliseen merenkulkuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota ja Suomella on mahdollisuus olla edelläkävijä myös tällä saralla. On hienoa, että voimme järjestää yhdessä Suomen Meriklusterin ja Rauma Marine Constructionsin kanssa tilaisuuden keskustella meriliikenteen tulevaisuuden ratkaisuista sekä innovaatioista SuomiAreenassa asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa”, kertoo Gasumin LNG- ja maakaasuliiketoiminnan johtaja Kimmo Rahkamo

Gasum on Pohjoismaiden suurin nesteytetyn maakaasun (LNG) jakelija. LNG:n käytöllä on mahdollista laskea meriliikenteestä syntyviä päästöjä merkittävästi. Vastatakseen LNG:n kasvavaan kysyntään Gasum on avannut yhteistyössä usean muun toimijan kanssa Pohjoismaiden suurimman LNG-terminaalin Tornioon kesäkuun alussa. 

”LNG on puhtain meriliikenteen polttoaine, jolla on mahdollista vähentää kasvihuone- ja rikkidioksidipäästöjen lisäksi pienhiukkaspäästöjä. Olemme hyvin tyytyväisiä, että yhä useampi varustamo sitoutuu päästöjen vähentämiseen valitsemalla LNG:n polttoaineeksi. Meriliikenteen päästöjen vähentämisellä pystymme esimerkiksi suojelemaan saaristomme kaunista ja herkkää luontoa”, Rahkamo toteaa.

Kaasuautoilun lisääntynyt suosio vähentää päästöjä 

Meriliikenteen lisäksi kaasun käytöllä on mahdollista vähentää maantieliikenteen päästöjä. Kaasukäyttöisten kaasuautojen suosio on lisääntynyt viime vuosina kovaa vauhtia: tällä hetkellä Suomen liikenteessä kulkee yli 7 000 kaasuajoneuvoa, kun taas vuoden 2018 alussa kaasuautoja oli noin 3 500. Gasumin liikenneyksikön business manager Heidi Kuoppalauskoo, että autojen suosioon vaikuttaa vähäpäästöisyyden lisäksi kasvava tankkausasemaverkosto.

”Kaasun liikennekäytöllä on helppo vähentää kasvihuonepäästöjä. Esimerkiksi biokaasulla on mahdollista vähentää päästöjä jopa 85 prosenttia verrattuna perinteisiin polttoaineisiin. Lisäksi kaasu on edullisempi polttoaine kuin bensiini tai diesel”, Kuoppala toteaa. ”Erityisesti kesällä kukoistava luonto muistuttaa luonnon suojelun tärkeydestä ja siitä, että jokainen voi vaikuttaa ympäristömme puhtauteen päivittäisillä valinnoilla.”

Täysin uusiutuvaa biokaasua tuotetaan biojätteistä, kuten kauppojen ruokahävikistä, kotitalouksien biojätteistä ja yhteiskunnan jätevesilietteistä. Biokaasun liikennekäytön hiilidioksidipäästöjen katsotaan olevan laskennallisesti nolla, sillä biohajoavaan raaka-aineeseen sitoutuu saman verran hiilidioksidia, kuin mitä palamisessa vapautuu. Kaasuautoihin on mahdollista tutustua tarkemmin SuomiAreenan aikana Gasumin ständillä, koska paikalla on myös Volkswagen Golf ja SEAT Arona -kaasuautomallit.

18.11.2019 12:393D-tulostuspalvelut tuovat lisäävän valmistuksen yhä useamman ulottuville
17.11.2019 10:00HAWE Finland on muuttanut uusiin toimitiloihin Espoossa
16.11.2019 11:00IT- ja metsäyhtiöt aloittavat tiiviin yhteistyön - tehtaat innovaatioalustoiksi
15.11.2019 11:11AEL ja Amiedu yhdistyvät - uusi koulutus- ja konsultointipalvelujätti sai nimen Taitotalo
14.11.2019 10:52Bosch Rexroth -jälleenmyyjien tehdasvierailu Saksassa
13.11.2019 12:11Syyskuussa liikevaihto kasvoi kaikilla kaupan toimialoilla
12.11.2019 14:30Stauff tuo markkinoille Pohjolan vaativiin oloihin tarkoitetun liitinvalikoiman
12.11.2019 9:09Team Finland -verkosto tiivistää yhteistyötään - entistä sujuvampaa asiakaspalvelua yrityksille kotimaassa ja maailmalla
11.11.2019 9:00Messukeskus: Teknologia 19 kasvoi kokoa niin pinta-alaltaan kuin kävijämäärältään
10.11.2019 9:11Itseohjautuvat autot kisaavat toisiaan vastaan Hervannassa

Siirry arkistoon »