Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Tekoäly uudistaa teollisuuden palveluita, kunnossapitoa ja työturvallisuutta

Share |
20.03.2019 10:00

kuvituskuva_tapahtumat_tampereenmessut.jpg

Uusi Teollisuus ja Advanced Engineering -tapahtumat alkavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja ovat avoinna kävijöille keskiviikosta torstaihin 20.−21.3.2019.Tapahtumat tuovat yhteen teollisuuden yritykset, asiantuntijat ja päättäjät.

Mukana on yhteensä 110 näytteilleasettajaa. Asiantuntijat pureutuvat uusimpiin teollisuuden ja työelämän ilmiöihin sekä esittelevät tuotannon ammattilaisille kohdennetusti kunnossapidon, työturvallisuuden ja teollisuuden palveluita. Keynote-puhujat Elina Hiltunen ja Esko Kilpi ottavat kantaa tekoälykeskusteluun:

− Emme voi lukkiutua yhteen näkemykseen työstä – esimerkiksi siihen, että robotit ja tekoäly vie työpaikat. Yhtä tärkeää on pohtia, että mitä maailmassa tapahtuu, jotta ihmiset korvaisivat robotit työelämässä. Tulevaisuutta katsoessa pitää olla varautunut erilaisiin näkemyksiin, sanoo tulevaisuuden tutkija Elina Hiltunen.

− Ihmisen ja koneen suhteesta käydään paljon polemiikkia työn tulevaisuutta käsittelevässä keskustelussa, joka perustuu usein vaillinaiseen tai jopa väärään tietoon tarkasteltavasta ilmiökentästä. Esimerkiksi tekoälyä pohtivassa yhteiskunnallisessa keskustelussa lähdetään usein siitä olettamuksesta, että tekoälyn tavoitteena on toisintaa ihmisälyn ominaisuuksia eikä siitä, että koneiden tiedonkäsittely poikkeaa meidän tiedonkäsittelystämme, kertoo digitaalisen työn asiantuntija Esko Kilpi.

Lue myös: Futuristit kertovat, miten maailman muutos näkyy teollisuudessa

Kunnossapito: Data edesauttaa ennakoimaan

– Älykkäät työkalut, laaja vertailudata ja osaava, motivoitunut henkilöstö muuttaa kunnossapidon ennakoivaksi käynnissäpidoksi. Näin saadaan aikaan vähemmän virheitä ja parempaa laatua, kuvaa teknologia- sekä myynti- ja markkinointijohtaja Petteri SärkiniemiQuant Finland Oy:stä.

Älykkäät koneet ja laitteet tulevat antamaan tietoa korjaus- ja huoltotarpeestaan tulevaisuudessa niin aikaisessa vaiheessa, että esimerkiksi huoltotyön suunnitteluun ja varaosahankintoihin jää riittävästi aikaa. Datan avulla pyritäänkin ennakoimaan reagoimisen sijaan ja varmistamaan laitteiden korkea käytettävyys ja elinkaari sekä turvallinen käyttäminen.

– Dataan ja älykkäisiin ratkaisuihin pohjautuva kumppanuus sekä osaava johtaminen ovat avaimia ennakoivaan, energiatehokkaaseen, turvalliseen ja laadukkaaseen tuotantoon, Särkiniemi toteaa.

Uutinen: Kunnossapito kunniaan: ennakoitko vai reagoitko?

Työturvallisuus: Turvallisuus syntyy oikeasta asenteesta, tekniikka on hyvä apuväline

Työturvallisuus- ja työhyvinvointiasiat ovat olleet vilkkaassa julkisessa keskustelussa jo pitkään ja asenteet työturvallisuutta kohtaan ovat muuttuneet vuosien saatossa huomattavasti.  

– Työturvallisuus syntyy sekä prosessien kartoittamisesta että tarkoituksenmukaisten suojaimien käytöstä – torjuntatoimenpiteet kulkevat käsi kädessä; pelkästään suojautuminen vaaralta ei ole työturvallisuutta, jos tunnistetaan itse työskentelyssä tapahtuvat ongelmat, mutta niihin ei puututa, kuvaa Etra Safetyn Pohjois-Suomen aluepäällikkö Alpo Heikka. 

Uutinen: Työturvallisuus syntyy oikeasta asenteesta

Palvelut: Ulkoistaminen mahdollistaa tehokkaamman työn

Tamperelainen leipomo- ja kahvila-alan perheyritys Linkosuon Leipomo Oy on esimerkki yrityksestä, joka on ulkoistanut oman toimialansa ulkopuolisia teollisuuden toimintoja ja menestyy nyt keskittymällä omaan ydinosaamisensa. 

– Muutos on vaatinut uuden ajattelutavan. Teknistymisen ja digitalisoinnin kautta olemme keskittyneet tuotteen jalostukseen työ- ja tuoteturvallisella tavalla, kertoo leipomonjohtaja Jarmo Talasrinne.

Uutinen: Case Linkosuo Muutos vaatii uuden ajattelutavan

Valmistavan teollisuuden asiantuntijat kokoontuvat Advanced Engineering -tapahtumassa

Nyt kolmatta kertaa järjestettävä Advanced Engineering kokoaa yhteen valmistavaa teollisuutta palvelevat ratkaisut. Tapahtuman keskeisinä teemoina ovat 3D, älykkäät materiaalit ja teollisuus 4.0. Ohjelmassa kuullaan yli 20 asiantuntijapuheenvuoroa, joissa pureudutaan uusimpiin teollisuuden ilmiöihin alan huippuasiantuntijoiden johdolla. Yksi puhujakaartin kärkinimistä on innovaatiorahoituskeskus Business Finlandin Pekka Sivonen, joka puhuu torstaina aiheesta ”Industry X.0 -Re-industrialising Europe”. Lisäksi tänään kuulemme Tuomas Riskinpuheenvuoron modernien materiaalien ja automaation kehittymisen hyödyntämisestä Norsepowerin roottoripurjeissa. 

Lisätiedot näytteilleasettajista ja ohjelmasta: www.uusiteollisuus.fi (Kävijälle) / www.advancedengineering.fi

20.04.2019 9:33Komatsu Forest Oy etsii palvelukseensa mobiilihydrauliikan asiantuntijaa Pirkkalan toimipisteeseen
19.04.2019 9:22Valmetin uusi Marine Cyber Security -kokonaisuus edistää laivojen automaatiojärjestelmien suojausta
18.04.2019Dunlop Hiflexilla 50-v. juhlavuosi - Road Show ensi tiistaina 23.4. Turussa - tervetuloa!
17.04.2019 15:30TECA mukana Seinäjoella Pohjanmaan Teollisuus -messuilla
16.04.2019 10:11Parker Hannifin aloittaa uuden konseptin - Mobile Technology Center
15.04.2019 12:11Dunlop Hiflexin Uusi Liukkaasti Liikkeelle -luettelo on ilmestynyt - lue tästä!
14.04.2019 9:00Tecofi ADR-venttiilit vaarallisten aineiden kuljetuksiin
13.04.2019 12:04Dunlop Hiflex 50 vuotta - Juhlavuotta vietetään näyttävästi eri paikkakunnilla
12.04.2019 12:11Miten tutkimus ja teknologia luovat kasvua Suomelle ja ratkovat globaaleja haasteita? VTT:n asiantuntijat äänessä podcast-sarjassa VTTGrowthcast
11.04.2019 20:30Uusittu Hydroshop viettää avajaisia perjantaina Oulussa!

Siirry arkistoon »