Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Stauff-asennuskoneet nyt pilvi-yhteydellä

Share |
11.03.2019 15:22

Stauff_pilvi2.jpg

Uusi pilvipalvelu helpottaa myös työtilausten dokumentointia ja analysointia. 

Hannoverin messuilla 2019 Stauff esittelee ensimmäistä kertaa maailmassa leikkuurenkaiden (tyyppi SPR-PRC-POC) esi- ja valmisasennukseen tarkoitettujen koneiden sekä Stauff Formille (SFO-F) tarkoitettujen muovailukoneiden uusimman sukupolven. 

Kummankin rakennesarjan uudet koneet eroavat olennaiselta, mutta näkymättömältä ominaisuudeltaan edeltäjämalleista: Messujen lopussa niiden toimituksessa on vakiona integroitu yhteys Stauffin käyttöön asettamaan pilvipalveluun.  

Tämä tarjoaa käyttäjälle huomattavia etuja – esimerkiksi ohjelmistopäivityksissä. Tähän asti Stauff-huollon piti ottaa näissä tapauksissa yhteyttä koneen käyttäjään ja sopia ajankohdasta, jolloin verkkoyhteys luodaan ja päivitys ladataan koneelle. Tai ohjelmisto saatettiin paikan päällä uusimmalle tasolle kannettavalla tietokoneella tai verkkoyhteyden avulla. Tulevaisuudessa nämä toimenpiteet voidaan tehdä pilvipalvelun avuin. Stauff-huollon täytyy vain sopia käyttäjän kanssa ajankohta, jolloin kone on yhteydessä verkkoon, mutta ei ole käytössä. 

Lisäksi Stauff-asiantuntijat voivat nyt ilman suurempaa vaivaa selvittää uudet parametrilausekkeet, kun koneen käyttäjä työstää esimerkiksi poikkeavia raaka-aineita, jonka tarvitsemia parametreja ei ole annettu käyttöön jo koneen toimitusvaiheessa.

Tämä laajennus tarjoaa asiakkaalle uuden edun: Kone dokumentoi yksityiskohtaisesti pilveen suoritetut asennustapahtumat ja ne voidaan kutsua esiin tarvittaessa. Tapahtumat voidaan tarvittaessa tulostaa missä vain ja niitä voidaan käyttää tositteena oikein suoritetusta asennuksesta.

Lisäetua tarjoaa mahdollisuus tarkkailla koneen historiaa ja parametreja huollossa. DI Oliver Wagner, elektroniikkakehittäjä Stauffilla ja Pilviyhteyden kehittämisestä vastaava: ”Voimme nyt analysoida tietoja yhdessä käyttäjän kanssa ja esim. optimoida koneen asetukset.” 

Stauff_pilvi1.jpg

Tämän putkenmuovauskoneen kaltaisia asennuskoneita voidaan tulevaisuudessa valvoa helposti pilvi-yhteyden avulla. Myös ohjelmistopäivitykset ja uudet parametrilausekkeet voidaan ladata tätä kautta.

Esimerkki: Jos parametrit osoittavat, että sylinteripaine on tietyssä tapahtumassa aina määritellyn ja tallennetun kynnysarvon rajalla, voidaan sitä vastaan ohjata kohdistetusti ja leikkuurengasasennuksen tai muotoilun taso säilyttää näin korkeana. Ja jos koneessa esiintyy virhetoiminto, syy voidaan selvittää nopeasti, koska kaikki oleelliset tiedot sekä koneesta että myös yksittäisistä työkaluista voidaan kutsua esiin pilvestä.

Tiedonsiirto pilvipalvelun kanssa tapahtuu molempiin suuntiin salattuna. Näin tiedot on suojattu vieraalta käytöltä, väärinkäytökseltä ja manipulaatiolta.

Tämän pilvi-yhteyden avulla Stauff toteuttaa koneissaan tällä hetkellä intensiivisesti koko alalla puheenaiheena olevan ennalta ehkäisevän eli Predictive Maintenace -huollon tärkeimmät toiminnot, ja edut. Tämä ratkaisu toteutetaan integroidulla SIM-kortilla, jota voidaan käyttää kaikilla maailman teollisuusalueilla.

Myös jo olemassa olevat koneet voidaan jälkivarustaa moduulilla, ilman suurempaa vaivaa.

21.03.2019 11:33Tampereen uusi korkeakouluyhteisö ensimmäistä kertaa mukana yhteishaussa
20.03.2019 13:34Wärtsilän ratkaisut tekevät Wasalinen uudesta laivasta yhden maailman tehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä
20.03.2019 11:003D printer to build two-storey house in Belgium
20.03.2019 10:00Tekoäly uudistaa teollisuuden palveluita, kunnossapitoa ja työturvallisuutta
19.03.2019 17:00Stauff:lta laajennettu valikoima lohkosuojauksella varustettuja letkuarmatuureja
19.03.2019 12:11Sileäpintaiset hydrauliikkaletkut Dunlop Hiflexilta
18.03.2019 11:01Palvelutuonti kasvoi palveluvientiä reippaammin
17.03.2019 9:00The digital transformation of Linear Motion Technology
16.03.2019 11:11Aalto-yliopiston kylmälaboratoriolle miljoonarahoitus - tutkimusinfrastruktuuri on nyt helpommin eurooppalaisten tutkijoiden saatavilla
15.03.2019 10:11Yrityssektorin voitoissa ja investoinneissa pientä kasvua vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä

Siirry arkistoon »