Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

CEJN tarjoaa laadukkaat pikaliittimet erittäin haastaviin tarpeisiin mobile- ja teollisuuskäyttöön

21.02.2019 8:22

cejn1.jpg

Ruotsalainen CEJN tunnetaan laadukkaista pikaliittimistään vaativiin mobile- ja teollisuuskäyttöihin. Erittäin kattavasta tuotevalikoimasta löytyy markkinoiden edistyksellisimpien perusliittimien lisäksi erikoisliittimet erittäin haastaviin sovelluksiin.

(kuva yllä: CEJN on esitellyt kestävimmän ultrakorkeapaineliittimensä, 400 MPa:n CEJN 140 -sarjan pikaliittimen. Liitin on suunniteltu tekemään haastavimmat työympäristöt helpommiksi.)

CEJNin tuoteperhe käsittää pikaliittimet paineilman ja hydrauliikan lisäksi lukuisiin eri sovellutuksiin: hengitysilma, korkeapainehydrauliikka, nesteet, kaasut ja muut väliaineet. Lisäksi tuotevalikoimassa on liitinlevyt sekä erilaisia lisätarvikkeita, kuten adapterit, letkut, letkukelat, puhalluspistoolit ja ilmankäsittely-yksiköt. Tuotteita ja palveluita toimitetaan käytännössä jokaiselle teollisuuden segmentille ja liikuvaan kalustoon. 

CEJN 140-sarjan pikaliitin - maailman rankimpiin sovelluksiin 

CEJN on esitellyt kestävimmän ultrakorkeapaineliittimensä, 400 MPa:n pikaliittimen. Liitin on suunniteltu tekemään haastavimmat työympäristöt helpommiksi. 

cejn2.jpg- Vaihda nykyisestä kiinteästä ratkaisusta ja paranna joustavuuttasi lisäämällä yksikköösi CEJN 140-sarjan pikaliitin. Ainutlaatuisesta pikaliittimestä saa hyvän otteen, se on kestävä ja kuitenkin niin pieni, ettei se ole tiellä. Turvalukitusrengas estää tahattoman irrotuksen. 140-sarjan pikaliitin on suunniteltu pitkäikäiseksi, liitäntä on täsmällinen ja luotettava kerrasta toiseen käyttötavasta riippumatta, kertoo CEJN-maahantuonnista vastaavan Pneumacon Oy:n Juha Lindroos. 

140-sarjan pikaliittimen avulla liität pumput, työkalut ja lisävarusteet nopeammin, turvallisemmin ja helpommin. Tästä on hyötyä laakerien ulosvetäjissä, halkomakoneissa, ruuvinkiristimissä, hydraulisissa testiasennuksissa ja kaivoksissa. Irrotettuna liitin kestää 400 MPa paineen ja liitäntä 300 MPa paineen. 

- CEJN on sitoutunut turvallisuuteen ja laatuun, joten jokainen liitin ja liitäntä painetestataan täydellä työpaineella ennen toimitusta. CEJN tarjoaa myös erikoisletkut erittäin korkeille paineille mikä takaa asennelmien luotettavuuden, ilmoittaa Lindroos. 

Korkeapainehydrauliikassa piilee hengenvaara. Sen vuoksi on äärimmäisen tärkeää eliminoida siihen liittyvät riskit. Käyttäessäsi CEJNin korkeapainehydrauliikan tuotteita, voit olla varma, että olet tehnyt turvallisen ratkaisun, koska koko tuotantoprosessin ajan työmme perustana on turvallisuus, josta valmistajalla on yli 60 vuoden kokemus. 

cejn3.jpg

Pidä korkeapaineletkuasennelmat hallinnassa 

CEJN on nyt laskemassa markkinoille uutta turvallisuusteknologiaa: CEJN IDENTIFICATION SYSTEM (CIS) - ratkaisu (kuva yllä), jonka avulla jokainen letkuasennelma on varustettu mikrosirulla ja yksilöllisellä merkinnällä ja on jäljitettävissä NFC:n (langaton lähiviestintä) avulla. 

- Tämä merkitsee sitä, että teknisten tietojen lisäksi voit tarkastella päivityshistorian lokia: milloin letku on ensimmäisen ja edellisen kerran testattu, ja milloin on aika poistaa letku käytöstä. CEJNin CiS-järjestelmä on tilaustuote ja sitä on jo otettu käytöön suomalaistenkin asiakkaiden keskuudessa. Letkuasennelman tilan tarkistamiseksi lataa sovellus, aseta tagi joko USB-lukijaan ja varmista, että sovellus on käynnissä tai lue tagi puhelimella sovelluksen ollessa käynnissä. Kun tiedot letkuasennelmasta on luettu, on ne luettavissa näytöltä, Lindroos opastaa. 

cejn4.jpg

(kuva: CEJN -korkeapaineletkuasennelsiin kiinnitettävä mikrosirun sisältävä tagi on luettavissa kätevästi joko puhelimeen ladattavalla sovelluksella tai tietokoneeseen kytketyllä USB-lukijalla. Asennelman teknisten tietojen lisäksi voit tarkastella päivityshistorian lokia: milloin letku on ensimmäisen ja edellisen kerran testattu, ja milloin on aika poistaa letku käytöstä.)

CEJNin asiakaskohtaiset ratkaisut 

Läheisen yhteistyön merkitys on suuri projektin onnistumisen kannalta. CEJNin osaavat asiantuntijat luovat asiakkaan tarpeesta toteuttamiskelpoisen tuoteratkaisun, kun taas tuotesuunnittelijoiden vastuualueena on mukautettujen prototyyppien, pienten tuotantoerien ja erikoismateriaalien tuottaminen. Sen jälkeen visio toteutetaan fyysisenä tuotteena hyödyntäen huippumodernia CNC-laitetta, jonka jälkeen tuote käy läpi tarkan testin laboratoriossa ennen kuin se toimitetaan asiakkaalle. 

cejn5.jpg

Hyvänä esimerkkinä CEJNin asiakaskohtaisista liitinratkaisuista on erikoiskäsitellystä ruostumattomasta teräksestä valmistettu Multi-X -liitinlevy (kuva yllä), jota käytetään jopa 3000 metrin syvyydessä. Yleensä puhuttaessa paineesta, tarkoitetaan liittimen sisäistä painetta. Käytettäessä tuotetta veden alla on sen myös kestettävä vedenalainen paine, joka tässä tapauksessa on 300 baaria 3000 metrissä. Näillä syvyyksillä levyt voivat joskus irrota venttiileihin kohdistuvasta paineesta johtuen. Tämän ongelman välttämiseksi runko- ja pistokelevy ovat tasapainotettu ja kompensoitu paineen tasauksen varmistamiseksi. 

cejn6.jpg

- Toinen marine-puolen mielenkiintoinen erikoisliitinlevy on SSMQC - Subsea Multi-Quick Connector, mikä kehitettiin asiakkaalle käytettäväksi aina 3000 metrin syvyydessä kauko-ohjattavalla ROV-laitteella. Liikkuvan kaluston erikoistuotteista hyvä esimerkikki on CEJN P8 -liitinlevy, mikä syöttää pysäköityihin linja-autoihin vettä/pakkasnestettä, paineilmaa ja sähköä lämmittäen linja-auon ja ylläpitäen jarrujärjestelmän, ovien jne. ilmanpaineen tasaisena. Paperitehtaalle on toimitettu erikoisliitinlevyjä jotka estävät hydraulilinjojen kytkennän vahingossa ristiin huollon yhteydessä. Puristuskarkaisutehtaalle räätälöity CEJN -puristuslevy on suunniteltu mahdollistamaan yhteyden, kun puristin ja työkalu yhdistetään - ennen moniliitinlevyratkaisua käyttäjän oli liitettävä manuaalisesti yksittäiset liittimet mikä oli aikaa vievää, vaikeaa ja likaista työtä, kertoo Juha Lindroos esimerkkejä CEJNin asiakaskohtaisista ratkaisuista.

cejn7.jpg

(kuva: Liikkuvan kaluston erikoistuotteista hyvä esimerkikki on CEJN P8 -liitinlevy, mikä syöttää pysäköityihin linja-autoihin vettä/pakkasnestettä, paineilmaa ja sähköä lämmittäen linja-auon ja ylläpitäen jarrujärjestelmän, ovien jne. ilmanpaineen tasaisena. Vanha järjestelmä oli sekä epäkäytännöllinen että kallis. P8-levyllä kuljettajan ei enää tarvitse odottaa linja-auton lämpenemistä, koska se on jo lämmin hänen saapuessa. Tämä on hyvä ympäristön ja kuljettajan terveyden kannalta, jonka ei enää tarvitse istua kylmässä linja-autossa ja sillä on myös taloudellisia etuja.)

cejn8.jpg

(kuva: Paperitehtaalle on toimitettu CEJN -erikoisliitinlevyjä jotka estävät hydraulilinjojen kytkennän vahingossa ristiin huollon yhteydessä. Integroimalla liitäntälinjat yhteen liitinlevyyn, pystyttiin välittömästi poistamaan ristikytkennän mahdollisuuden. Suunnitelma koostui painorullaan kiinnitetystä ruostumattomasta liitinlevystä pistokkeiden integroimiseksi rullaan. Vastaavat rungot ja letkut on kiinnitetty irrotettavaan liitinlevyyn. Levyjen muotoilu varmistaa, että liitäntä voidaan suorittaa vain yhdellä tavalla, mikä varmistaa oikean liitännän joka kerta. Ympäristö ja korkeapainepesu veden ja hapon yhdistelmällä vaati paljon myös liittimen materiaalilta; ulkokuori on ruostumatonta terästä ja sisäpuoli terästä.)

cejn9.jpg

(kuva: Puristuskarkaisutehtaalle räätälöity CEJN -puristuslevy on suunniteltu mahdollistamaan yhteyden, kun puristin ja työkalu yhdistetään - ennen moniliitinlevyratkaisua käyttäjän oli liitettävä manuaalisesti yksittäiset liittimet mikä oli aikaa vievää, vaikeaa ja likaista työtä. Uusi levy telakoituu automaattisesti ja mahdollistaa viisi eri liitäntää, mukaan lukien hydrauliikan, jäähdytysveden ja paineilman säästäen näin aikaa ja rahaa. Se ehkäisee myös ristiliitännän mahdollisuuden. Levyssä on ruuvinreiät sen asentamiseksi ”kelluvaksi”. Tämä kelluva rakenne oikaisee kaikki kohdistusvirheet ja varmistaa kunnollisen liitännän, jota laadunhallinnassa kutsutaan Poka Yoke -järjestelmäksi.)

16.08.2019 11:11Epävarmuus kasvaa, mutta teknologiateollisuus pitänyt vielä pintansa suhdannekäänteessä
15.08.2019 12:11Teollisuuden liikevaihto kasvoi kesäkuussa 4,5 prosenttia
14.08.2019 9:00HydroShop myymälät uudistuneet Jyväskylässä, Oulussa ja Turussa
13.08.2019 11:00Sini Havukainen on Tampereen ammattikorkeakoulun historian ensimmäinen Vuoden alumni
12.08.2019 12:11Kaksi toimintoa yhdessä patruunaventtiilissä - tilaa, painoa ja rahaa säästyy
10.08.2019 12:11Teollisuustuotanto kasvoi kesäkuussa sekä vuodentakaisesta että edellisestä kuukaudesta
09.08.2019 12:11Kvanttilaskentaan erikoistunut IQM kaupallistamaan Aalto-yliopiston ja VTT:n uraauurtavaa tutkimusta
08.08.2019 11:11Variable-speed pump drives: Designed to reduce power consumption by up to 80%
07.08.2019 19:11Ammattilehti Racing-teemalla Power Truck Showssa osastolla U3216 - tervetuloa viihtymään Mediarekkaan!
07.08.2019 12:00Teknologiateollisuus pitää pintansa suhdannekäänteessä

Siirry arkistoon »