Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Kasvava Hydroline kansainvälistyy ja kehittää sylinteriteknologiaa uudelle tasolle

19.02.2019 15:01

hydis1.jpg

Hydrauliikkasylinterivalmistaja Hydroline kasvaa ja kansainvälistyy tasaista tahtia. Menestyksen avaimia ovat jatkuva toimintojen kehittäminen, tuotekehitys, uudet innovaatiot sekä aktiivinen myyntityö.

(kuva yllä: Hydroline on panostanut viime vuodet uusien innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, jotka näyttävät suuntaa koko toimialan kehitykselle.)

Hydrolinen sylinteritehtassa Kuopion kupeessa Siilinjärven Vuorelassa on täysi vauhti päällä ja sylintereitä valmistuu ennätystahtia (artikkeli tehty syyskuun lopulla 2018).

- Asiakkaillamme on erittäin hyvä tilauskanta oikeastaan kaikilla toimialoilla, minne sylintereitä toimitamme. Hydroline keskittyy sylinteriratkaisuiden tarjoamiseen liikkuviin työkoneisiin, joilla ajetaan suuria tuntimääriä haastavissa olosuhteissa. Viimeisen vuoden aikana vahvinta kasvu on ollut kaivosalan ja rakentamisen sektoreilla - metsäkoneala on puolestaan ollut kovassa vedossa jo useita vuosia. Myös sylintereiden huoltoon keskittyvä Hydroline Services -piste on osoittautunut erittäin onnistuneeksi ja sille on ollut markkinoilla selkeä tarve, kertoo Hydroline Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Arto Miettinen

hydis3.jpg

(kuva: Hydroline on vahvassa kasvussa, mistä jo merkittävä osa tulee suoraan Eurooppalaisille konevalmistajille toimitettavista sylintereistä.)

Vahvaa kasvua 

Hydroline on jälleen tänä vuonna 2018 noin 20 % kasvussa, mistä jo merkittävä osa tulee suoraan Eurooppalaisille konevalmistajille toimitettavista sylintereistä. Tulevaisuudessa katse on myös Amerikan ja Aasian markinoille - kasvua voidaan hakea myös mahdollisten yritysostojen kautta. 

- Olemassa olevat asiakkaamme ovat nostaneet valmistusmääriään ja lisäksi olemme onnistuneet hyvin uusasiakashankinnassa mikä vaatii jatkuvaa työtä ja paljon aikaa; loppuvuodenkin aikana aloitamme sylinteritoimitukset usealle uudelle asiakkaalle niin Suomessa kuin vientimarkkinoilla. Hydroline avasi kesällä 2014 sylinteritehtaan Puolaan, mikä oli strategisesti oikein onnistunut päätös. Pääasiakkaan Cargotecin lisäksi sieltä valmistuu sylintereitä kasvavalle asiakaskunnalle ympäri Eurooppaa ja nyt myös Brittein saarille. Jotain Puolan hyvästä tekemisestä kertoo se että tänä vuonna liikevaihto tulee tuplaantumaan vuoteen 2017 verrattuna, mikä sekin oli jo kelpo vuosi. Ja seuraavana vuonna realistisena tavoitteena on 4-5 kertaistaa 2017 liikevaihto Puolan yksikön osalta, laskee Miettinen. 

Kova kasvu ja markkinoiden vahva imu asettaa kaikille komponenttitoimittajille haasteita toimitusaikojen suhteen. 

- Materiaalien saatavuudessa on omat haasteensa ja toki myös tuotannossa että pystytään vastaamaan asiakkaiden koko ajan kasvaviin ennusteisiin. Mutta silti nämä ovat mielestäni niitä positiivisia ongelmia koko ketjulle verrattuna toiseen ääripäähän että koneita ei markkinoille myytäisi jolloin ei tarvittaisi komponenttejakaan, toteaa Miettinen. 

Tuotantoon ja henkilöstöön panostetaan 

Hydroline on investoinut aina vahvasti tuotantoonsa. 

- Meillä on uusi edistyksellinen maalaamo, mikä otettiin käyttöön alkusyksystä sekä 2000 neliön tuotantotilojen laajennus mikä valmistuu loppuvuodesta. Käyttöön on tulossa myös uusi, erittäin pitkälle automatisoitu tuotantolinja sylinterien kokoonpanoon. Automatisointia ja robotisointia on otettu jo aiemmin paljon käyttöön osavalmistuksessa. Ja vaikka tuotantoa tehostetaan niin sylinterivalmistus vaatii edelleen paljon osaavia tekijöitä; yhteensä Hydrolinen palveluksessa on jo yli 310 henkilöä, sanoo Miettinen. 

Pitkiä asiakassuhteita 

Hydrolinen sylinteritoimittajaksi valinneet konevalmistajat ovat olleet tuotteiden laatuun ja toiminnan tasoon tyytyväisiä. 

- Asiakkaiden vaihtuvuus on ollut minimaalista ja yhteistyö on syvällistä sekä pitkäaikaista. Teemme yhdessä asiakkaiden kanssa jatkuvaa tuotekehitystä silloin kun he ovat tuomassa markkinoille uusia laitteita sekä lisäksi teemme koko ajan olemassa olevien tuotteiden kehittämistä etsien yhä parempia ja kustannustehokkaampia ratkaisuja, sanoo Miettinen. 

hydis4.jpg

(kuva: Hydroline on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa hydraulisylintereiden ennakoivan kunnonvalvontaratkaisun LEOn osana laajaa VTT:n kanssa tehtyä kehitysprojektia.)

Sylinterit digitalisoituu 

Hydroline on panostanut viime vuodet uusien innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, jotka näyttävät suuntaa koko toimialan kehitykselle. 

- Hydroline on kehittänyt ensimmäisenä maailmassa hydraulisylintereiden ennakoivan kunnonvalvontaratkaisun LEOn osana laajaa VTT:n kanssa tehtyä kehitysprojektia. Sen avulla voidaan varmistaa työkoneiden ja -laitteiden häiriötön toiminta. LEOn avulla saadaan ennakoivaa tietoa mm. siitä, monenko tunnin päässä on odotettavissa vaurio. Lisäksi se näyttää myös miltä kohdalta sylinteri on vaurioitunut, jonka myötä vikaantuminen voidaan paikallistaa nopeasti, opastaa Miettinen. 

LEO on edennyt jo kenttätestivaiheeseen, mistä saatu erittäin hyvä palaute mahdollistaa ratkaisun markkinoille saattamisen jo lähitulevaisuudessa. Heti alusta saakka on tullut selväksi että konsepti toimii myös käytännössä ja siitä saadaan paljon hyötyä. 

- Kenttätestit ovat meneillään erilaisissa työkoneissa kuten pienissä kauhakuormaajissa, isoissa kaivoskaivukoneissa ja kappaletavaranostureissa. Seuraavaksi LEO menee testiin myös metsäkoneisiin ja teollisuuden sovelluksiin. Testeistä on saatu jo nyt paljon arvokasta dataa ja käyttäjäpalautetta, mikä auttaa tuotteen viimeistelyssä. LEO on herättänyt runsaasti huomiota myös maailmalla ja keskustelujen jälkeen olemme etenemässä pilottivaiheisiin todella isojenkin konevalmistajien kanssa, paljastaa Miettinen.

16.08.2019 11:11Epävarmuus kasvaa, mutta teknologiateollisuus pitänyt vielä pintansa suhdannekäänteessä
15.08.2019 12:11Teollisuuden liikevaihto kasvoi kesäkuussa 4,5 prosenttia
14.08.2019 9:00HydroShop myymälät uudistuneet Jyväskylässä, Oulussa ja Turussa
13.08.2019 11:00Sini Havukainen on Tampereen ammattikorkeakoulun historian ensimmäinen Vuoden alumni
12.08.2019 12:11Kaksi toimintoa yhdessä patruunaventtiilissä - tilaa, painoa ja rahaa säästyy
10.08.2019 12:11Teollisuustuotanto kasvoi kesäkuussa sekä vuodentakaisesta että edellisestä kuukaudesta
09.08.2019 12:11Kvanttilaskentaan erikoistunut IQM kaupallistamaan Aalto-yliopiston ja VTT:n uraauurtavaa tutkimusta
08.08.2019 11:11Variable-speed pump drives: Designed to reduce power consumption by up to 80%
07.08.2019 19:11Ammattilehti Racing-teemalla Power Truck Showssa osastolla U3216 - tervetuloa viihtymään Mediarekkaan!
07.08.2019 12:00Teknologiateollisuus pitää pintansa suhdannekäänteessä

Siirry arkistoon »