Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Hydrauliikkajärjestelmien huollot ja modernisoinnit takaavat teollisuuden tuotantotehokkuuden

Share |
17.02.2019 12:22

tehohydro12.jpg

Suomalaisella teollisuudella on hyvä vauhti päällä, mikä näkyy positiivisesti myös investoinneissa tuotantoihin - perushuoltojen lisäksi. Prosessiteollisuudessa isojen laitoksien toimintoja tehostetaan ja modernisoidaan, mikä mahdollistaa entistäkin suuremman tuotantokapasiteetin kustannustehokkaasti sekä paremman lopputuotteiden laadun. Näissä projekteissa hydrauliikka sekä voitelujärjestelmät näyttelevät merkittävää roolia.

(kuva yllä: Lappeenrantalaisella sahalla Tehohydro teki kesällä mittavan tukkilajittelulinjaston putkiston uudistuksen.)

Lappeenrantalainen Tehohydro Oy on erikoistunut hydrauliikan kunnostus- ja modernisointiprojekteihin. Yritys panostaa kokonaisvaltaiseen palveluun ja tarjoaa laadukkaiden tuotteiden lisäksi hydrauliikan huolto-, mittaus-, testaus- ja korjauspalvelut sekä vaativimmatkin asennukset yli 30 vuoden kokemuksella.

- Tämä koko vuosi on ollut projektien osalta vauhdikas. Metsäteollisuuslaitokset ovat tärkeitä asiakkaitamme ja kesäseisokkien aikana on tehty reilu puolisenkymmentä laajaa huolto- ja modernisointiprojektia; nyt olemme liikkuneet myös aiempaa kauempana mikä asettaa omat haasteensa kenttäoperointiin. Myös terästeollisuudessa on tehty kesän aikana huoltojen lisäksi isoja uudistusprojekteja. Omassa projektitiimissämme on kiivaimpaan sesonkiaikaan noin kaksikymmentä henkilöä ja lisäksi käytämme yhteistyökumppaneiden palveluita mm. nostoissa ja teräsrakentamisessa. Teollisuuslaitokset ovat onnistuneet kovasta tuotantovauhdistaan huolimatta järjestämään seisokit hyvin, mikä on mahdollistanut kattavat huollot ja tuotantojen tehostamiset uusilla teknisillä ratkaisuilla, kertoo Tehohydro Oy:n projektipäällikkö Teemu Nurmi. 

tehohydro22.jpg

(kuva: Tehohydron osaaminen vaativissa teollisuuden putkistoasennuksissa on huippuluokkaa. Kuvassa sahalaitoksen uutta laadukasta putkitusta.)

Tehohydro taitaa metsäteollisuuden projektit 

Metsäteollisuuslaitoksista tehdyistä projekteista Nurmi kertoo pari esimerkkiä: 

- Imatralla kartonkitehtaassa hydrauliikkahuoltojen lisäksi otettiin käyttöön uusi päällystystehdas. Päällystystehtaassa jatkojalostettiin suodatusta Hydac vaihtokahvallisien kaksoissuodattimin. Jatkojalostimme myös  kartonkitehtaalla kaksoisjauhimien kiertovoitelun. Lisäsimme Hydacin suuret vaihtokahvalliset kaksoissuodattimet kiertovoitelun suodatusjärjestelmään tehostamaan ja nostamaan puhtaustasoa.

Lappeenrantalaisella sahalla teimme mittavan tukkilajittelulinjaston putkiston uudistukset ja hydrauliikan huollon & optimoinnin sekä uusimme myös metallirakenteita. Samalla koneikkoja siirreltiin ja yhdisteltiin jolloin komponenttien määrää saatiin vähennettyä järjestelmää keskittämällä. 

tehohydro32.jpg

(kuva: Imatralla kartonkitehtaassa Tehohydron teki laajan hydrauliikkahuollon.)

Mielenkiintoisia projekteja tulossa työn alle 

Syksynkään aikana Tehohydron projektitiimi ei ehdi levätä laakereillaan vaan uusia mielenkiintoisia ja isojakin projekteja on työn alla tasaiseen tahtiin. 

- Kohta alkaa mm. metsäteollisuuden syys seisauskiireet ja loppuvuodesta Saimaan kanavaprojektit. Olemme aiemmin uudistaneet kolmea sulkua ja tänä talvena kunnostetaan neljä sulkua Venäjän puolella. Teemme niihin ennakkoon paljon esivalmisteluja; mm. putkistot toimitetaan työmaalle täydellisinä asennusvalmiina paketteina mikä vähentää rajan yli kulkemisia, kertoo Nurmi.

tehohydro4.jpg

(kuva: Uudessa päällystystehtaassa jatkojalostettiin suodatusta Hydac vaihtokahvallisien kaksoissuodattimin.)

23.05.2019 16:11Fluiconnecton Jyväskylän uudistuneessa HydroShopissa avajaiset huomenna perjantaina 24.5.
23.05.2019 14:11Neste ja VTT vahvistavat kumppanuuttaan investoimalla suomalaisiin tutkimusympäristöihin
21.05.2019 11:11Hydroscand on avannut uuden hydrauliikkamyymälän Helsinkiin
20.05.2019 10:11Dunlop Hiflex 50v-juhlavuoden Road Show -kiertue jatkuu 21.5. Jyväskylässä, 22.5. Mikkelissä, 23.5. Joensuussa ja 28.5. Rovaniemellä
20.05.2019 8:11Taitaja2019 kilpailu alkaa - olemme ammattien, koulutuksen ja työelämän näköalapaikalla!
20.05.2019 8:00Yritysten varastojen arvot kasvussa
19.05.2019 12:11Valmet korvaa prosessi- ja laatusäädöt Delkeskampin tehtaan kartonkikoneella Saksassa
19.05.2019 7:01Uusi jättikokoinen FLUID Finland lehti työn alla - LÄHDE MUKAAN ILMOITUKSELLA!
18.05.2019 11:01Metso on saanut päätökseen HighService Service -yrityskaupan Chilessä
17.05.2019 9:00ANDRITZ toimittaa selluntuotannon avaintuotantoteknologiaa ja pääprosessi-laitteita Klabinin sellutehtaalle Brasiliaan

Siirry arkistoon »