Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Wärtsilä näyttää tietä kohti 100 % uusiutuvan energian tulevaisuutta

Share |
14.06.2018 9:00

vision-abstract.jpg

Teknologiakonserni Wärtsilä johtaa energiateollisuuden muutosta kohti tulevaisuutta, jossa käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Wärtsilä tuo julki energiamarkkinoiden visionsa ja esittää samalla kehotuksen ryhtyä toimiin, sillä kaikki vision toteuttamiseen tarvittavat teknologiat ovat jo saatavilla. Energiasektori on murroksessa, mikä vaikuttaa kaikkiin sidosryhmiin, ja Wärtsilä tulee johtamaan tätä muutosta hyödyntämällä monipuolista osaamistaan.

Tulevaisuuden energiajärjestelmissä keskeisintä on maksimoida edullisen uusiutuvan energian tuotanto. Tämä on mahdollista lisäämillä joustavia ratkaisuja. Maailmassa, jossa käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa, suurin osa tuotetusta energiasta tulee aurinko- ja tuulivoimasta. Tarvittava joustavuus saadaan joustavista voimalaitoksista, jotka käyttävät synteettisiä uusiutuvia polttoaineita, sekä hyödyntämällä yhä enemmän energian varastointiteknologiaa ja optimoimalla nykyisten järjestelmien elinkaaria.

Energiajärjestelmien integraattorina Wärtsilä ymmärtää eri teknologioiden roolit tulevaisuuden energiajärjestelmissä. Integroimalla eri järjestelmiä on mahdollista luoda optimaaliset keinot saavuttaa tulevaisuus, jossa käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Uusiutuva energia, etenkin aurinko- ja tuulivoima, on jo tällä hetkellä merkittävä osa energian kokonaistuotantoa useilla markkina-alueilla edistäen energiamarkkinoiden uutta suuntausta. Koska edullinen uusiutuva energia korvaa yhä enemmän nykyistä joustamatonta energiantuotantokapasiteettia, joustavan tuotannon ja energian varastointiratkaisujen markkinat ovat kasvussa. Wärtsilä tarjoaa elinkaaripalveluja ja -ratkaisuja asiakkailleen tukemalla heitä meneillään olevassa energiamurroksessa.

”Muutoksen nopeus tietenkin vaihtelee eri markkinoilla, mutta yleisesti ottaen tahti on nopeutumassa. Olemme kuitenkin jo saavuttaneet visiomme ensimmäisen merkkipaalun, sillä uusiutuva energia on jo nyt monilla alueilla kilpailukykyinen ilman tukia. Seuraava merkkipaalu saavutetaan, kun uusiutuva energia alkaa korvata nykyistä joustamatonta voimalaitoskapasiteettia kaikkialla maailmassa. Tämä on käännekohta, jossa uusiutuvasta energiasta tulee energian varastoinnin alhaisempien kustannusten siivittämänä uusi peruskuorman tuottaja”, kertoo Javier Cavada, Wärtsilä Energy Solutionsin johtaja.

Wärtsilä on tulevaisuuden energiajärjestelmien ytimessä ja vahvasti mukana kehittämässä kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla. Yhtiön joustavat voimantuotantoratkaisut tarjoavat jo tällä hetkellä tarvittavan joustavan käytettävyyden ja ovat keskeinen osa sataprosenttisesti uusiutuvan energiajärjestelmän tulevaisuutta. Wärtsilän moottoriratkaisut pystyvät jo nyt käyttämään erilaisia kaasuja ja nestemäisiä polttoaineita, ja Wärtsilä kehittää sekä synteettisiä että perinteisiä biopolttoaineita käyttäviä moottoreita. 

”Nykyinen joustamaton voimalaitoskapasiteetti hidastaa tällä hetkellä siirtymistä uusiutuvan energian tuotantoon monissa paikoissa. Wärtsilä auttaa asiakkaitaan ymmärtämään edullisen uusiutuvan energian mahdollisuudet ja sen vaikutukset asiakkaiden energiajärjestelmiin käyttämällä kehittynyttä energiajärjestelmämallinnusta. Investoinnit edulliseen uusiutuvaan energiaan sekä joustavuus auttavat asiakkaitamme menestymään maailmalla”, toteaa Matti Rautkivi, Wärtsilä Energy Solutionsin myyntijohtaja.

”Wärtsilän monipuolinen palveluvalikoima, johon sisältyy muun muassa moottorivoimalat, LNG-ratkaisut, energian varastointi ja integrointi, elinkaaren optimointi ja uudet teknologiat, kuten sähkön muunto kaasuksi, on rakennettu tarjoamaan asiakkaille joustavuutta ja luotettavuutta, jotka ovat välttämättömiä muuttuvassa energiamaailmassa. Pystymme tukemaan asiakkaitamme järjestelmän koko elinkaaren läpi parantamalla sen tehokkuutta ja antamalla jopa tukea uusiin liiketoimintamalleihin. Autamme asiakkaita saavuttamaan liiketoimintatavoitteet tarjoamalla pitkäaikaisia huoltosopimuksia toimintatakuulla”, lisää Pierpaolo Barbone, Wärtsilä Servicesin johtaja ja varatoimitusjohtaja.

https://www.wartsila.com/energy/our-vision

22.07.2018 9:11Kansantalouden tuotanto kasvoi toukokuussa
21.07.2018 11:01ETA-Fabrik: Energy efficiency research for the real world
20.07.2018 13:30TECA on mukana Jämsän FinnMETKO -suurtapahtumassa
18.07.2018 10:10Aalto menestyi jälleen arvostetun Shanghai-rankingin alakohtaisissa vertailuissa
17.07.2018 9:01Tommi Reinikalle IFAC:n nuoren tutkijan palkinto
16.07.2018 10:20Suomen Yrittäjät esittää uutta oppisopimusmallia
15.07.2018 11:01Bosch Rexroth expands additive manufacturing
14.07.2018 11:01Launch of zinc nickel flat face quick couplings - Fluiconnecto
13.07.2018 15:01Tawastia Truck Weekend nyt viikonloppuna Hämeenlinnassa - Ammattilehden Mediamobiili paikalla - hae uusimmat ammattilehdet
13.07.2018 13:50DHL kuljettaa ilmastoneutraalisti yhdellä maailman suurimmista rahtikoneista

Siirry arkistoon »