Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Neste Singapore juhlii 10-vuotista taivaltaan

Share |
21.11.2017 9:50

Neste Singapore vietti 10-vuotisjuhlaa 20. marraskuuta 2017. Juhlaan osallistuivat  Singaporen kauppa- ja teollisuusministeri S. Iswaran, Singaporen Suomen-suurlähettiläs Jayalekshmi Mohideen ja Suomen Singaporen-suurlähettiläs Paula Parviainen sekä joukko muita arvovaltaisia vieraita. 

Marraskuussa 2007 Neste päätti tehdä kaikkien aikojen suurimman investointinsa uusiutuvien tuotteiden jalostukseen. Uuden jalostamon paikaksi valittiin Singapore. Nesteen Singaporen jalostamo otettiin käyttöön kolme vuotta myöhemmin marraskuussa 2010, ja siitä saakka tämä maailman suurin uusiutuvan dieselin jalostamo on ollut toiminnassa keskeytyksettä. 

Singaporen jalostamo tuottaa huippulaatuista Neste MY uusiutuvaa dieseliä, joka on markkinoiden kehittynein ja puhtain dieselpolttoaine. Tuotteen korkean laadun ansiosta  sen kasvihuonekaasupäästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät kuin fossiilista dieseliä käytettäessä. 

"Paljon on ehtinyt tapahtua sen jälkeen, kun aloitimme toimintamme Singaporessa. Huoli ilmastosta on kasvanut, ja vastuullisista ratkaisuista on tullut kysyttyjä. Neste on lähtenyt maailmanlaajuisesti toimivista uusiutuvien polttoaineiden tuottajista ensimmäisenä etsimään ratkaisuja ilmastohaasteisiin, ja meistä onkin tullut maailman johtava uusiutuvien polttoaineiden tuottaja", sanoo Nesteen toimitusjohtaja Matti Lievonen. 

"Singaporessa on vakaa investointiympäristö, osaavia työntekijöitä, loistava infrastruktuuri ja aktiivisia yhteistyötahoja, jotka ovat tukeneet meitä tällä taipaleella. Singaporen valtiolla on ollut keskeinen rooli, ja Singaporen Economic Development Board (EDB) on ollut Nesteen apuna hankkeen kaikissa vaiheissa", Lievonen lisää. 

"Kiitämme Singaporen valtiota, EDB:tä, kumppaneitamme ja toimittajiamme sekä muita tärkeitä sidosryhmiä erinomaisesta yhteistyöstä, luottamuksesta ja tuesta vuosien varrella. Toivottavasti menestys jatkuu myös seuraavina kymmenenä vuotena yhdessä teidän kanssanne", Lievonen toteaa. 

"Singaporen hallitus on ylpeä 10 vuotta kestäneestä kumppanuudesta Nesteen kanssa ja Singaporen biojalostamon roolista hiilipäästöjen vähentämisessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Puhtaampien polttoaineiden kysyntä kasvaa joka puolella maailmaa, ja odotammekin, että kumppanuutemme vahvistuu entisestään tulevina vuosina", Singaporen Economic Development Boardin toimitusjohtaja Chng Kai Fong totesi.

Merkittävä ilmastoteko

Nesteen Singaporen jalostamon toiminta käynnistyi vuonna 2010. Sen jälkeen se on tuottanut lähes 6 miljoonaa tonnia uusiutuvaa dieseliä polttoaineeksi eri puolille maailmaa, ja sen ansiosta useat yritykset ja kaupungit ovat voineet siirtyä käyttämään uusiutuvaa dieseliä. Monet tunnetut brändit, kuten Google, San Franciscon kaupunki ja Superbowl, ovat käyttäneet Singaporessa tuotettua uusiutuvaa dieseliä.

"Singaporen jalostamon suurin saavutus on sen osuus ilmastonmuutoksen torjunnassa. Nesteen Singaporen jalostamo auttaa asiakkaitamme pienentämään kasvihuonekaasupäästöjään 3 miljoonalla tonnilla vuosittain. Tämä päästövähennys saavutettaisiin, jos liikenteestä poistettaisiin pysyvästi 0,9 miljoonaa henkilöautoa. Tämä on merkittävä saavutus yhtiölle ja ympäristölle", Lievonen lisää.  

Nesteen Singaporen jalostamon tuotantokapasiteetti on 1,1 miljoonaa tonnia vuodessa. Tuotannossa käytetään erilaisia uusiutuvia ja kestäviä raaka-aineita, kuten jätteitä ja tähteitä, sekä kasviöljyjä. Nesteen Singaporen jalostamo työllistää noin 120 henkeä. Jalostamon vaikutus Singaporen talouteen on kuitenkin sen suoraa työllistävää vaikutusta suurempi, sillä yhtiö myös ostaa palveluita ja hyödykkeitä monilta paikallisilta yrityksiltä. 

Nesteellä on samankokoinen tuotantolaitos Rotterdamissa Alankomaissa ja kaksi uusiutuvan dieselin tuotantoyksikköä Porvoossa. Nesteen uusiutuvan dieselin kokonaistuotantokapasiteetti on 2,6 miljoonaa tonnia vuodessa, ja yhtiön tavoitteena on yltää 3 miljoonaan tonniin vuoteen 2020 mennessä ja 4 miljoonaan tonniin vuoteen 2022 mennessä. Neste MY uusiutuvan dieselin päämarkkinat ovat Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

18.02.2018 8:22Rexroth offers digitalization of analog interfaces in hydraulics via IO-Link
17.02.2018 9:22Teollisuuden liikevaihto kasvoi syys-marraskuussa reilut 7 prosenttia
16.02.2018 11:00Edistyksellinen anturitekniikka siivittää trimaraanin ennätysvauhtiin
15.02.2018 10:00Tilaa O-renkaat projektiisi räätälöidyillä mitoilla - nopeilla toimitusajoilla ja ilman korkeita työkalukustannuksia
15.02.2018 9:11Muoviin valetun rakenteellisen elektroniikan (IMSE) kehittäjä ja markkinajohtaja TactoTek sai 23 miljoonan dollarin sijoitukset kasvunsa vauhdittamiseen
14.02.2018 11:00Teknisen Kaupan markkinakatsaus 4Q 2017: Teollisuuden investoinnit siivittivät teknisen kaupan kasvua
14.02.2018 9:00Ammattilehti vahvistaa markkinointiaan - Reppumedia yhteistyökumppaniksi ilmoitusmyyntiin
13.02.2018 17:01Dynasetilla tarjolla useita hyviä työpaikkoja - katso tästä lisätietoja!
13.02.2018 15:00Lue tekninen julkaisu: HFC-nesteiden yhteensopivuuden testaaminen yleisimpien tiivistemateriaalien kanssa korkean lämpötilan sovelluksissa
13.02.2018 12:00Valmet toimittaa märänpään uusinnan Sappi Gratkorn Millille Itävaltaan

Siirry arkistoon »