Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Parker Hannifinin Pro Display 10 on liikkuvan kaluston integroitu käyttöliittymä, joka soveltuu osaksi IoT-järjestelmää

Share |
30.08.2017 14:00

10_tuuman_naytto.png

Parker Hannifin Corporation, maailman johtava hydrauliikka-, pneumatiikka- ja automaatioteknologian tuotteiden ja järjestelmien valmistaja, tarjoaa asiakkaille uuden kosketusnäytöllisen Pro Display 10 -näytön. Pro Display 10 mahdollistaa räätälöityjä ja interaktiivisia HMI (Human Machine Interface) -sovelluksia sisältävän käyttöliittymän kehittämisen liikkuvan kaluston koneisiin ja ajoneuvoihin.

Asiakkaan vaatimat toiminnot voidaan tuoda yhteen näyttöön omina itsenäisinä sovelluksina. Koneen useiden ohjausjärjestelmien ja muiden vaadittavien toimintojen keskittäminen yhteen näyttöön säästää kustannuksissa ja vähentää kuljettajan häiriötekijöitä selkeyttäen koko ohjaamoa. Yhdenmukainen ja selkeä käyttöliittymä on hyvin käyttäjäystävällinen ja parantaa tehokkuutta.

Siirtyessämme kohti IoT:n aikakautta, liikkuvan kaluston valmistaja pystyy sensoreiden avulla keräämään suuria tietomassoja koneesta, mutta tietoja täytyy pystyä analysoimaan ja hyödyntämään. Pro Display voi toimia merkittävässä osassa sensoreiden keräämän tiedon välittämisessä, analysoinnissa ja sen tuottamisessa hyödynnettävään muotoon. Näyttö tarjoaa työkalut älykkäiden käyttöliittymäsovellusten kehittämiseen helposti ja monipuoliset kommunikaatioliitynnät. Näytön ominaisuudet mahdollistavat myös langattoman tiedonsiirron ja päivitykset.

HMI-sovellusten kehittämiseen tarkoitettu Parkerin UX Toolkit -ohjelmisto on työkalu käyttäjäystävällisen käyttöliittymän suunnitteluun koneen instrumentointia, sekä ohjaus-, säätö- ja tietoviihdejärjestelmiä varten. Yhdessä näyttö ja ohjelmistotyökalu mahdollistavat kehittyneempien ominaisuuksien lisäämisen kuten automaattiohjaus ja -tasaus, punnitus-, navigointi- ja kamerajärjestelmät – konevalmistaja voi toteuttaa haluamansa sovellukset, jotka sopivat juuri heidän markkina-alueelle. Kehittämällä diagnostiikka-, valvonta- ja paikannussovelluksia asiakas pystyy vähentämään järjestelmän seisonta-aikaa. Tarvittavien näyttöjen määrää ohjaamossa voidaan entisestään vähentää esimerkiksi maatalouden koneissa lisäämällä samaan näyttöön Parkerin ISOBUS Suite -sovellus. Näytössä olevien sovellusten määrä ei ole rajoitettu.

Nopean ja helpon ohjelmistokehityksen tarjoava työkalu perustuu kehittyneeseen ohjelmointikieleen (QML) ja sisältää vedä ja pudota -toiminnot, WYSIWYG-editorin, ja useita käyttövalmiita komponentteja sekä muokattavat tyylimääritykset ammattimaisella oletusteemalla. Työkalun avulla voidaan luoda yhdenmukaisia sovelluksia, joita yhdistää samat ohjausjärjestelmäasetukset, rajat ja säännöt. Asetukset määritellään vain kerran ja tuodaan jokaiseen sovelluskehitysprojektiin. Datahallintaan Parker tarjoaa aikaasäästäviä valmiita rakennuspalikoita (esimerkiksi J1939 protokollapaketti) rajapintojen, viestinnän ja tiedonsiirron toteuttamiseen älykkäällä tavalla, sisältäen tehokkaan sisäänrakennetun diagnostiikan ja hälytysominaisuudet. 

Parker Pro Display 10 –näytöstä on tarjolla kaksi versiota: Prime ja Advanced. Molemmissa tuoteversioissa on 10,1-tuumainen IPS LCD -näyttö (264mm x 181mm x 52mm) kapasitiivisella kosketusnäytöllä varustettuna. Näyttö on IP (Ingress Protection) -luokitukseltaan IP65, ja se sisältää kehittyneen ARM Cortex A9 –prosessorin ja 2GB muistia. Tarvittaessa muistikapasiteettia voidaan lisätä micro SD -muistikortilla ja/tai USB-portin kautta. Näyttö sisältää 4 CAN-väylää, 2 x USB, RS232, Ethernet, Bluetooth ja WLAN –liitännät mahdollistaen nopean ja helpon kytkennän useiden eri järjestelmien kanssa. Lisäksi, tietoviihdeominaisuuksien tueksi löytyvät linjatulo/lähtö, mikrofonitulo, FM-RDS radioantenni ja 2 x analoginen komposiittivideotulo. Parkerin ISOBUS Suite -sovelluksella varustettu näyttöversio on saatavilla alkuvuodesta 2018.

Tommi Forsman, Parkerin Mobile Hydraulic Systems Division Europe -yksikön tuotekehityksestä, kommentoi uutta tuotetta näin: "Valmistavassa teollisuudessa on suuret mahdollisuudet IoT:n hyödyntämisessä. Pysyäkseen mukana kiihtyvässä globaalissa tilanteessa, yritykset tarvitsevat innovatiivisia liiketoimintamalleja ja uusia tapoja toimia. Parkerin Pro Display ja UX Toolkit on tehokas yhdistelmä helppokäyttöisyyttä ja äärimmäistä joustavuutta, ja antaa asiakkaillemme mahdollisuuden kehittää markkinoiden johtavia sovelluksia ja toiminnallisuutta koneisiin ja ajoneuvoihin."

14.12.2017 16:00VIELÄ EHDIT MUKAAN ILMOITUKSELLA! Seuraava mielenkiintoinen Fluid Finland lehti on valmistumassa - tehokas kanava markkinoida tuotteita ja palveluita valmistavalle teollisuudelle
14.12.2017 15:00LUE TÄSTÄ! Uusi jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt - 156 sivua kone- ja kuljetusalan asiaa
14.12.2017 14:00Yritysauto: Uusi Opel Insignia Country Tourer - lippulaiva vankalla maasturiolemuksella
13.12.2017 12:44Vene 18 Båt uutuus Veneilijän kamapörssi
13.12.2017 11:09VTT kehittää Oxfordin yliopiston kanssa uuden sukupolven atomikelloa
12.12.2017 16:00Kaksi miljoonaa euroa Lounais-Suomen ammatillisen koulutuksen pilottiin
12.12.2017 9:00Digitalisaatio ei pelota myyntipäälliköitä
12.12.2017 8:36VTT:ltä laite usean kaasun samanaikaiseen mittaamiseen
12.12.2017 8:30Loudspring kasvattaa omistustaan Eagle Filtersissä
11.12.2017 12:00Valmet toimittaa OptiConcept M -ulkopakkauskartonkilinjan Kiinaan

Siirry arkistoon »