Yhteystiedot

Ammattilehti.fi
Vironkatu 9, 00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi

Janne Jokela
janne.jokela@ammattilehti.fi
050 412 9030

Taneli Jokela
taneli.jokela@ammattilehti.fi
050 320 8174

Tero Lahtinen
tero.lahtinen@ammattilehti.fi
050 464 7972

Satunnaiset kuvat

Yrittäjän päivää liinaten ja höyläten

17.09.2016 9.00

takkuni.jpg

TAKKin perinteeksi muodostunut Yrittäjän päivän tilaisuus kutsui tänä vuonna väen koolle liinauksen ja höyläyksen äärelle. Puheenvuoroissa kuultiin kolme tarinaa leanin hyödyntämisestä yritystoiminnassa. Aamupäivän seminaariosuuden jälkeen yrittäjät jatkoivat juhlintaa pikadeittailun merkeissä.

- Pysähdy miettimään, miksi teet sitä mitä teet ja miten kerrot sen asiakkaalle, kannusti sarjayrittäjä ja Unfair Oy:n toimitusjohtaja Johanna Raiskio.

Asiakas edellä

Oleellista Raiskion mukaan on, että yrittäjä kirkastaa itselleen, miksi yritys on olemassa. Sen pohjalta muotoillaan arvolupaus, jolla ydinviesti kerrotaan asiakkaalle. Unfair on liiniin markkinoinnin sanansaattaja, mikä näkyy myös siinä, että yrityksen omia toimintatapoja kehitetään koko ajan ja se tehdään läpinäkyvästi.

Asiakas on Lean-mallissa kehittämisen ytimessä. Asiakas täytyy tunnistaa ja ottaa mukaan kehittämiseen, suunnitteluun ja testaukseen. Yritystä ei ole olemassa ilman asiakasta.

Nopeilla kokeiluilla tuloksiin

Lean-filosofian toinen kulmakivi ovat nopeat kokeilut: Ensin on idea ja tekemään lähdetään heti. Onnistumista mitataan, ja jos homma ei toimi, kehitetään ja muokataan alkuperäistä ideaa. Sitten kokeillaan uudelleen ja jatketaan niin kauan, että päästään maaliin.

Asiakashaun yrittäjä Heikki Lehmuslehti on kiinnostunut ennen kaikkea siitä, miksi asiakas ei ostanut ja millainen asiakas ei ostanut kuin siitä, kuka osti.

- Epäonnistumiset tarjoavat tilaisuuden oppia ja kehittää toimintaa, tehdä asioita toisin.

Samoilla linjoilla oli myös Fadeno Oy:n yrittäjä Kati Väljä, joka on johdatteli kuulijat Lean-filosofian perusteisiin. Väljä on alkujaan hypännyt Leanin kyytiin teollisuusympäristössä, mutta nyt yrittäjänä soveltaa sitä kaikessa tekemisessä, jopa parisuhteessa.

- Suomalaisilla on tapana ajatella, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Se ei istu lean-maailmaan, jossa nopeilla kokeiluilla testataan ja kehitetään lisää. Kokeilla kannattaa nolostumisen uhallakin, Väljä kannustaa.

Pikadeiteillä verkostoja

TAKKin yrittäjyysalan HiOMO vastasi tämänkin Yrittäjän päivän tapahtuman suunnittelusta ja järjestämisestä. HiOMO:n tärkeänä tavoitteena on tuoda yrittäjät yhteen ja tarjota mahdollisuuksia verkostoitumiseen sekä yhteiseen kehittämiseen. Iltapäivä oli pyhitetty yrittäjätreffeille, joille oli ilmoittaunut peräti 24 yrittäjää.

- Pikadeitti-idealla jokainen osallituja pääsee keskustelemaan kaikkien muiden osallistujien kanssa, kertoo koulutuspäällikkö Tuija Pohjansaari-Kirmo.

- Tavoitteena on, että yrittäjät saavat uusia verkostoja ja pääsevät samalla hiomaan yrityksenä hissipuheen huippukuntoon.

Treffit ovat yksi HiOMO:n nopea kokeilu.

- Teemme kuten opetamme, eli meillä lähdettiin kehittämään omaa toimintaa liiniin suuntaan kolme vuotta sitten ja nyt se on mukana myös koulutuksissamme: yrittäjän ammattitutkinnossa, yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnossa ja uusimpana tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnossa, Pohjansaari-Kirmo summaa.

26.03.2024 9.00Kymmenen miljoonan tutkimushankkeessa kehitetään liikkuvien työkoneiden ja ihmisten yhteistoimintaa
25.03.2024 10.00NSK kehittää yhteistyössä pitkälti räätälöitävää robottikättä
22.03.2024 23.11KATSO 22.3. LÄHETYS VILLISTÄ LÄNNESTÄ TURUSTA! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
20.03.2024 9.00Digikaksonen tuo selkeitä säästöjä myös teollisuusympäristössä
19.03.2024 11.00Parker Chomerics kasvattaa sähköä johtavien vaahtomaadoitusten ja EMI-suojaustiivisteiden valikoimaa
18.03.2024 11.11Suomeen Naton yrityskiihdyttämö ja kaksi testikeskusta
15.03.2024 20.00KATSO 15.3. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
14.03.2024 11.00Valmet toimittaa uuden keittimen yläerottimen Södra Cellin Mönsteråsin tehtaalle Ruotsiin
12.03.2024 11.00Yksityisen sektorin tehdyn työtunnin kustannus nousi 4,3 % loka-joulukuussa 2023
10.03.2024 14.44Katso video kaivukoneiden lumenveiston SM-kisoista Juupajoelta - taidetta hydrauliikan voimalla

Siirry arkistoon »